Hirdetés

GameStar Könyvajánló - R.A. & Geno Salvatore: Az árnyékmaszk

|

A két Salvatore folytatja a Tymora Köve trilógiát a második kötettel, de nem vagyunk teljesen elégedettek az eredménnyel.

Hirdetés

Az apa-fia program keretében született alkotás egy hányatott sorsú fiatal személyiségfejlődését végigkísérő ifjúsági kalandregény, melynek első kötete fél évvel ezelőtt fordult meg szerkesztőségünkben.

Ahogy a trilógia előző felvonását, úgy a középső darabját is a történet központi alakja, Maimun sivatagi és tengeri kalandokkal, bimbódzó szerelemmel teli visszaemlékezése foglalja keretbe. Ezzel magyarázható a Forgotten Realms regények között fehér hollónak számító, egyes szám első személyben papírra vetett narráció, valamint hogy mindvégig kizárólag a főhős szemszögéből láttatja a történéseket, amelyek hogy, hogy nem, ezúttal is érintőlegesen kapcsolódnak R.A. Salvatore kedvenc karaktere, Drizzt egy régebbi kalandjához.

Maimun sosem tartozott a Forgotten Realms meghatározó figurái közé, de a kamaszkor lázadó szelleme által megérintett fiú eredettörténete sok fiatalabb olvasó számára belépő lehet e népszerű fantasyvilágba, ahol a mostaninál jóval nagyobb léptékű, birodalmak fundamentumait megrengető történetek várnak rájuk.

3.5/5

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)