Hirdetés

Gary Oldman egészen bizarr szokást vett fel a Drakula forgatásán

|

Az Oscar-díjas színészlegenda egészen beleélte magát a szerepébe.

Hirdetés

A vámpírok felbukkanása a filmvásznon szinte egyidős a mozgókép feltalálásával, ráadásul az elmúlt száz évben olyan filmművészeti mérföldkövekben riogatták a nézőket, mint Friedrich Wilhelm Murnau 1922-es Nosferatuja, az 1931-es Drakula Lugosi Bélával a címszerepben, vagy épp a náluk jóval ifjabb, de már egy híján 30 éves Bram Stoker's Dracula (magyarul szimplán Drakula).

Ez utóbbiban Gary Oldman keltette életre a  Vlad Țepeș havasalföldi vajdából lett halhatatlan grófot, és olyan színészekkel osztozott a nagyszabású produkció sikerén, mint Winona Ryder, Keanu Reeves, Anthony Hopkins, Sadie Frost, Richard E. Grant, Billy Campbell, Tom Waits és Cary Elwes. Még a pályakezdő Monica Belluccinak is jutott egy testhezálló szerep Drakula egyik menyasszonyaként.

Hirdetés

Az illusztris társaság tagjai közül Cary Elwes (A herceg menyasszonya, Fűrész, Robin Hood: A fuszeklik fejedelme) nemrég kimerítő interjút adott a The Hollywood Reporternek, minek során szóba kerültek karrierje legfontosabb állomásai. A Drakula kapcsán arról mesélt, hogy Francis Ford Coppola rendezői elvárásai tökéletesen passzoltak az Oldman által lelkesen gyakorolt method actinghez.

"Francis hisz benne, hogy minél több időt tölt együtt a stáb, annak kedvező hatásai annál inkább meglátszanak a filmvásznon. Ebből kifolyólag ragaszkodott hozzá, hogy a vámpírvadászok együtt lakjanak a forgatás idején, míg szegény Garynek egyedül kellett maradnia. Ráadásul az éjszakáig koporsóban fekve töltötte, ennyire komolyan vette a munkáját. Mindannyiunktól el volt szigetelve - de ő döntött így. Ezért csak a próbákon találkoztunk vele, majd a felvételig nem is láttuk."

A jelek szerint bevált a módszer, mert Gary Oldman alakítását nem győzték dicsérni a korabeli kritikusok. Ráadásul a mozipénztáraknál is nagyszerűen teljesített a mindössze 40 millió dollárból forgatott Drakula, hiszen 215,8 milliós bevételig jutott. Mindennek a tetejébe négy Oscar-jelöléséből hármat sikerült arany szobrocskára váltania.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)