Hirdetés

George Clooney új filmjében Hitler is benne lesz, nem volt egyszerű a casting

|

A színész-rendező elárulta, hogy milyen szürreális volt a szereplőválogatás.

Hirdetés

Noha George Clooney-t a legtöbben színészként ismerik (na meg a kávéreklámokból) olyan emlékezetes karaktereknek köszönhetően, mint akiket többek között az Ocean's filmekben, a Vészhelyzet sorozatban, az Alkonyattól pirkadatigban vagy az Egek urában alakított, már több mint két évtizede rendezőként is alkot. Első műve a 2002-es Egy veszedelmes elme vallomásai volt, azóta pedig olyan filmeket hozott össze, mint a Műkincsvadászok vagy Az éjféli égbolt.

Clooney következő rendezése a The Boys in the Boat címre hallgat, és Daniel James Brown azonos című könyvét dolgozza fel, amely egy olyan, munkásosztálybeli sportolókból álló csapatról szól, ami az egyetemi versenyektől eljut egészen az 1936-os berlini nyári olimpia aranyérméig. Az esemény házigazdája pedig nem más volt, mint Adolf Hitler, aki két évvel korábban lett Führer. 

Hirdetés

A sportdráma főszereplője Joe Rantz (Callum Turner), a Washington Egyetem fiatal hallgatója, aki a komoly pénzszerzési lehetőség reményében csatlakozik az evezőscsapathoz, miután azt hallotta, hogy a bekerülés rendszerese jövedelmet jelent. A koncepció tehát kifejezetten érdekes, és Clooney is meglátta abban a lehetőséget, hogy ezek a fiúk olyan utazásra indultak, mint senki más, ahogyan azt a GamesRadar+-nak és az Inside Total Film podcastnak ki is fejtette: 

"Ilyet még nem láttunk. Nem volt még igazi evezős film, olyan, ami technikailag úgy foglalkozott volna vele, ahogy mi tettük. Ez egy elég lenyűgöző sport - nem úgy tűnik, hogy az lehet, ha nem evezel, de az. Dan, aki a könyvet írta, igazán érdekes karakterekbe fektetett, és őszintén szólva minden film, amit látsz, nem érdekes, ha nem érdekelnek a karakterek. Tehát, mindennél jobban szól arról, hogy törődjünk ezekkel a fiatalemberekkel, akik tényleg felemelkedtek minden nehézség - örökségek, gazdag iskolák, majd a nácik - ellenére."

Mivel a film utolsó fejezete a náci Németországban játszódik, ahol a csapat képviseli az Egyesült Államokat Hitler olimpiáján, ezért kellett valaki, aki eljátssza a Führert, és Daniel Philpott lett a befutó, akinek nem újdonság a szerep, hiszen ő bújt A korona sorozatban is Hitler bőrébe. De hogyan lehet bárkit is kiválasztani a történelem leggonoszabb emberének eljátszására? Clooney nyilatkozatában elismeri, hogy az a casting szürreális és kemény kihívás volt, és bár már korábban, a 2014-es Műkincsvadászokban is felvonultatta a diktátort (akkor James Payton nyerte meg a lehetőséget), ez a feladat mindig nehéz marad: 

"Igen, furcsa, és nagyon nehéz dolgunk volt. Már korábban is csináltam, és mindig nehéz volt, mert tudod - Hitler az Hitler. Minden alkalommal nagyon trükkös, amikor egy híres személyhez kell castingolnod. Az ember folyton látja a filmekben, és azt gondolja, hogy "Sok szerencsét hozzá", de itt ő egy jó Hitler. Valójában ez a fickó tényleg elkötelezte magát, emlékszem, hogy végig csak azt hajtogatta, hogy próbál végig a szerepében lenni."

Callum Turner azzal támasztotta alá Clooney szavait, hogy viccelődve hozzátette: emlékszik rá, hogy egy nap megpróbált odaköszönni a Hitlerként mászkáló Philpottnak, de az tudomást se vett róla. 

A The Boys in the Boat amerikai premierjét már 2023. december 25-én megtartották, de a világ többi részén csak idén fogják bemutatni - remélhetőleg hozzánk is eljut majd. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)