Hirdetés

George Dragon - Time Machine - lemezkritika

|

Szeretett Gyunk még anno karácsonyra készített egy olyan lemezt ajándékba, amit ingyen le lehet tölteni a netről - azóta nagyon durván alakultak a számok, több ezren töltötték le eddig az albumot.

Hirdetés

Ez úton is gratulálunk! Én vállalkoztam a lemezkritikára és egyáltalán nem bántam meg, nagyon kellemes kis albumot rakott össze Gyu (ez itt nem a reklám helye ám!).

Az eléggé érződik, hogy a szerző szereti a zenét és nagyon szerette magát az albumot, igazi szeretetlemezzel van dolgunk. Mielőtt belekezdtem volna a zenehallgatásba, hajdobálós vadmetálra számítottam, hiszen ismerjük az ízlését, ugye, viszont ehhez képest nagy meglepetéssel konstatáltam a lemez stílusát: kellemes szintetizátormuzsika, lazulós számokkal, érződik rajta Vangelis hatása is, aki az egyik legnagyobb szintimester (főleg a Solar Systemen lehet utolérni a hatását). Egyébként sokszor volt az az érzésem, hogy ezek a számok egy városépítős játékban is megállnák a helyüket - a Civilizationökben hallottam még ilyesféle zenéket.

Munka közben nagyon jó hallgatni, megsimul a háttérben, elnyomja a külső zajokat, de nem annyira karakteres, hogy elvonná a figyelmem a cikkírástól - ez talán negatívum. Ami érdekes, hogy bár sokféle zenei stílust mixel össze a szerző, mégsem esik szét a lemez, pedig jelen van itt keleties hangzásvilág és a szambás ritmusok ugyanúgy, mint a sci-fi filmekbe illő csillogós hangzat. Számomra nem lett az év lemeze (ne haragudj, Gyu), azonban mindenképpen érdekes kísérlet, kíváncsi leszek a többi számra, mert biztosra veszem, hogy lesznek.

Kedves lemez ez, mindenkinek szívből ajánlom - az alábbi gadgetre kattintva meg is hallgatható, vagy akár le is tölthető:

4/5

"A szerző ismerős, a stílus ismeretlen, de szeretjük"

 

Gyu megjegyzése: május-június tájékán várható, hogy az albumból készül majd egy "Limited Edition" CD Time Machine 10K Edition néven: ahogy az angolok mondják stay tuned!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)