Hirdetés

Great White - Rising (lemezkritika)

|

A nagy fehér cápáról elnevezett banda már letett néhány nagy slágert az asztalra - vajon az új lemezzel is le fognak?

Hirdetés

Immár negyed százados múltra tekinthet vissza a Nagy Fehérről (nem Mágenheim doktorról, hanem a cápáról) elnevezett dél-kaliforniai gárda. Persze volt szünet is a munkásságukban, 2007-ben alakultak újjá, ez azóta a második „újkori" lemezük, mellyel folytatják is azt a hagyományt, ami visszaviszi őket a kissé southern- és blues-hatásokkal fűszerezett hard rock gyökerekhez.

great_white_-_rising_artwork-480.jpg
 Kicsit néhol túlzásba is viszik a lecsupaszítást, az All Or Nothin' indítása például olyan, mint egy erőtlen AC/DC kópia, a Last Chance pedig egy Rolling Stones és Cinderella házasságából született, ám Nashville-ben megkeresztelt country-ballada. De persze ezek sem rosszak, csupán furák olyan erős dalok mellett, mint a slágeres Loveless, a jammelős, mégis erős és sordó Shine, vagy az AOR-ba hajló Is It Enough.

Sajnos az idő sok mindenen hagy nyomot, ilyen Jack Russell hangja is - valahogy a hőskorban megszokott nagyívű dallamok némelyest óvatosabbra lettek kalibrálva. Mindezek ellenére igen hangulatos lemez ez, de újonnan jövők az ismerkedést azért a klasszikus Hooked albummal kezdjék.

Aki bele szeretne hallgatni a lemezbe, itt teheti meg: 

· Situation
· All Or Nothin'
· I Dont Mind
· Shine
· Loveless
· Is It Enough
· Last Chance
· Danger Zone
· Down On The Level
· Only You Can Do
· My Sanctuary
· Let's Spend the Night Together (bonus track)

 

„Öreg cápa is megnyalja a sós kecskét”

4/5

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)