Hirdetés

Ha hiszed, ha nem, megint kiszivárgott egy katonai dokumentum a War Thunder kapcsán zajló vitában

|

Sokadik a sorban, már számolni sem érdemes.

Hirdetés

A War Thunder jelenleg az egyik legnépszerűbb ingyenes online játék, ám túlzás lenne szimulátornak nevezni, és a fejlesztők sem arra törekednek, hogy a lehető legrealisztikusabb legyen, még ha az elvetemült rajongók ezt annyira szeretnék is, hogy titkosított dokumentumokkal próbálnak segíteni.

Mindenképp aggályos, amikor a felhasználók maguk hoznak nyilvánosságra érzékeny adatokat a játékban megjelenő hadászati járművekről, mint ahogy az már számos alkalommal előfordult a játék története során. 

A nyilvánvalóan törvénytelenül közzétett infókat általában a játék fórumán szokták feltölteni, valamilyen a géppel kapcsolatos vita eldöntésére. Kerültek már ki többé-kevésbé titkos dokumentumok, leírások a Eurofighter Typhoon DA7-ról, Challenger 2 Main Battle Tankról, az F16-ról, és bárcsak azt mondhatnánk, hogy a felsorolás itt megáll...

Hirdetés

A legújabb botrány az amerikai hadsereg egykori lopakodója, a Lockheed F-117 Nighthawk repülési kézikönyvének megosztása miatt robbant ki. A repülőről olyan adatok kerültek ki, mint az érzékelők helye, a tüzelési szögek és a hajtóművek specifikációi. 

Habár a kiszivárogtatott könyv a gép 2008-as nyugdíjazása miatt nem tartalmaz minősített, titkos információkat, az amerikai légierő szóvivője felszólította az érintett vállalatokat, hogy ne engedjék meg a közbiztonságot és a nemzetbiztonságot veszélyeztető információk nyilvánosságra hozását.

Eddig tucatnyi alkalommal történt hasonló eset a játék fórumán, és ebből hat az idei évben. A szivárogtatás oka legtöbbször valamilyen gyerekes vita, amit a felek a harcászati eszközök hivatalos leírásával próbálnak rendezni.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)