Hirdetés

Ha minden szuperhősből nőt csinálnak, miért nincs még férfi Wonder Woman? Nos, van, ráadásul nem is csak egy

|

A DC Comics már háromszor is bemutatta Wonder Woman férfi párjait, csak épp nem sokan emlékeznek rájuk.

Hirdetés

Az ember hajlamos szelektálni a tények és az információk között. Akik például felháborodnak azon, hogy egy adott szuperhősnek megjelenik egy új, női, vagy épp az eredeti karaktertől eltérő bőrszínű verziója, egyrészt elfelejtik, hogy mind a Marvel, mind a DC Comics történetei esetében végtelen világok multiverzumairól beszélünk, szó szerint bárkiből "bármi" lehet, de ettől nem változik a kiindulási pont, az eredeti szuperhős. Peter Parker örökké Peter Parker marad attól még, hogy létezik ezer más Spider-Man, Spider-Girl és Spider-Woman, van indiai, színes bőrű punk, de még majom Pókember is.

Másrészt általában a negatív hangok egy konkrét irányba fókuszálódnak. Sokan felháborodtak akkor, mikor Jane Fosterből egy női Thor lett, korábban azonban senkit sem zavart a Thor helyét átvevő Thunderstrike, vagyis Eric Masterson, se a Thorhoz hasonló képességekkel bíró idegen lény, Beta Ray Bill, de még Thor békaverziója sem.

Hirdetés

Az is visszatérő kritika szokott lenni, hogy csak férfi hősöket "cserélnek" nőkre (a csere itt abszolút idézőjeles, nem lehet elégszer aláhúzni, hogy az eredeti karakterek köszönik szépen, nem törlődtek ki), és az kétségtelen, hogy több ilyen eset van (és simán el lehet vitatkozni teljesen valid érvek alapján pro és kontra azon, hogy az eredetileg szinte kizárólag tényleg csak fehér férfi szuperhősökkel operáló mainstream képregényiparnak szüksége van-e ilyen ráncfelvarrásra, avagy sem), de bőven előfordul az ellenkezője is. Gyakori példa ilyen esetekben a

"Ha minden szuperhősből nőt csinálnak, miért nincs még férfi Wonder Woman?"

kérdés, melyre a DC Comicsnak volt a múltban frappáns válasza. Ráadásul nem is egy, hanem rögtön három.

Az első Wonder Man
Az első Wonder Man

Wonder Woman férfi verziója, Wonder Man először 1963 augusztusában bukkant fel. Az illetőről később kiderült, hogy valójában egy Ajax nevű robot, aki Superman helyettesítésére készült. A robotot idegenek hús-vér humanoiddá változtatták, és rendelkezett Superman minden képességével, ugyanakkor a gyengeségeivel nem, a kriptonitra sem volt érzéken. A második Wonder Man a DC-s Hercules volt, ő használta ezt a nevet a One Year Later képregényes esemény alatt 2006-ban. 

Félig-meddig alibi megoldásnak tűnnek ezek a húzások, de aztán jött az "igazi" Wonder Man.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A legizgalmasabb Wonder Man variáns mindenképpen a 2008-as Countdown Presents: The Search for Ray Palmer - Superwoman/Batwoman című képregényben bemutatott Dane of Elysium, aki egészen pontosan a 11-es számú Föld saját Wonder Womanje... elnézést, Wonder Manje. Ebben a világban gyakorlatilag ő Diana Prince helyi megfelelője, aki éppenséggel férfi. Itt egyébként Wonder Man csatába vezette a férfi amazonokat (igen, ilyenek is léteztek a sztoriban) az Igazság Ligája és Superwoman ellen, és diadalmaskodni is tudott az élükön.

Dane of Elysium, avagy Wonder Man
Dane of Elysium, avagy Wonder Man

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)