Hirdetés

Ha tetszett a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület, ennek nem fogsz örülni

|

Befejeződött az új D&D film mozis pályafutása, és hiába voltak jók a kritikák meg a nézői értékelések, a számok nem túl biztatóak.

Hirdetés

Első blikkre akár úgy is tűnhetne, hogy a 150 millió dollárból forgatott, a jegypénztáraknál 208 milliót gyűjtő Dungeons & Dragons: Betyárbecsület szolid nyereséggel búcsúzik a filmszínházaktól, a mozis matek szabályai alapján távolról sem ilyen rózsás a helyzet. Ha hozzávesszük a marketingköltséget, illetve a forgalmazók, mozik részesedését, akkor valahol 400 és 500 millió dollár között lehet az a pont, amikor nullszaldóról beszélhetünk (értsd: még nem nyereséges, de már nem veszteséges).

Nagy kérdés, hogy a Hasbro produkciós cégével, az Entertainment One-nal együttműködő Paramount Pictures milyen következtetéseket von le abból, hogy a Jonathan Goldstein és John Francis Daley rendezte fantasy kalandfilm üzleti értelemben egyértelmű kudarcnak bizonyult dacára a lelkes kritikáknak és a vetítésekről túlnyomórészt elégedetten távozó nézőknek.

Hirdetés

Az világos, hogy nem tudott elég nézőt bevonzani a produkció, amely, ha csak a számokat nézzük, valószínűtlen, hogy folytatást kapna. Miként az sem tűnik reálisnak, hogy a Paramount kockáztatná, hogy újfent megégesse magát egy másik, a Edginék történetéhez egyáltalán nem kapcsolódó D&D filmmel. A helyzeten esetleg az változtatna érdemben, ha a Betyárbecsület streaming- és VOD-tartalomként álomszerű nézettséget eredményezne.

Van ezen kívül még egy szalmaszál, amibe a D&D-rajongók kapaszkodhatnak; a Paramount januárban rendelt be egy sorozatot a Paramount+-ra, amelynek Rawson Marshall Thurber, a Különösen veszélyes bűnözők direktora írja és rendezi a pilot epizódját.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)