Hirdetés

Halálbüntetés vár a férfira, aki becsempészte a Squid Game-et Észak-Koreába

|

De nem ő az egyetlen, akire vasszigorral sújtott le a törvény; a diák, aki megvásárolta tőle a kópiát, életfogytiglanit kapott.

Hirdetés

Mint arról a Radio Free Asia a minap beszámolt,  egy férfira halálbüntetést szabtak ki Észak-Koreában, mert becsempészte, majd pendrive-ra másolva áruba bocsátotta a Squid Game (Nyerd meg az életed) című netflixes sorozatot. Az RFA forrása szerint kivégzőosztag elé kell majd állnia.

Valószínűleg tisztában volt a kockázattal, hiszen a kommunista diktatúra törvényei kifejezetten tiltják a médiatartalmak (vagyis filmek, zenék, könyvek stb.) importját, különös tekintettel azokra, amelyek nem baráti ország kultúráját közvetítik, és nem titok, hogy a Kim Dzsongun vezette Észak-Korea nem bővelkedik barátokban.

Hirdetés

Emiatt a mi értékrendünk szerint abszurd módon túlzó ítélet cseppet sem meglepő, ahogy az sem, hogy az a diák, aki megvásárolta az egyik pendrive-ot, élete hátralevő részét rács mögött tölti, vagy ami még valószínűbb, munkatáborban. Talán pont ott, ahol több diáktársa is öt éven át élvezheti a pártállam vendégszeretetét. De nem mindannyian, mert beszámolók szerint azok a szülők, akiknek volt elég pénzük, el tudták érni csemetéjük szabadon bocsátását.

A történtekért egyébként tanárokat és iskolai adminisztrátorokat is felelősségre vontak, akik nemcsak állásukat veszítették el, hanem valószínűleg száműzetés is vár rájuk, és egyebek mellett bányákban fogják őket munkára.

Az RFA úgy tudja, a tilosban járó diákokat valaki feldobta a hatóságoknál, akik egy nemrég elfogadott, a reakciós gondolatok és kultúra felszámolását szolgáló törvény alapján léptek akcióban. Ennek szellemében már pusztán azért is halálra ítélhetnek valakit, ha kapitalista országból (például az Egyesült Államokból vagy Dél-Koreából) származó médiatartalmat birtokol, megtekint vagy terjeszt. Az eset utóhatásaként még szigorúbban ellenőrzik a hatóságok az adattárolók kereskedelmét, a lakosság attól tart, hogy idővel már ezek birtoklása is bűncselekménnyé válhat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)