Hirdetés

Elhunyt Harlan Ellison, a legendás sci-fi író

|

A sci-fi és a fantasy világának egyik legmerészebb, legprovokatívabb szerzője 84 éves korában hunyt el.

Hirdetés

Az 1934-ben született Harlan Ellison valószínűleg minden idők egyik legfantáziadúsabb sci-fi írója, akinek a munkássága legalább annyira elgondolkodtató, mint amennyire polgárpukkasztó.

Hirdetés

Christine Valada, Ellison családjának egyik barátja jelentette be a hírt, mely szerint a szerző éjjel, álmában hunyt el. Emellett a jól ismert kiadó, a Barnes and Noble is megosztotta a gyászjelentést, valamint egy cikket is, amelyet tavaly készítettek az író rendkívül tartalmas karrierjéről.

Ellison legismertebb műve minden bizonnyal az I Have No Mouth And I Must Scream (magyarul Szája sincsen, úgy üvölt), melyben egy gyűlölködő mesterséges intelligencia végtelenül kínozza az emberiség utolsó néhány tagját, miután egy háborúban kipusztult a világ nagy része.

A novella alapján egy kalandjáték is készült, amely ugyan nem lett üzletileg sikeres, a fogadtatása pozitív volt és a műfaj rajongói kultikus darabként tekintenek rá. Ellison egyébként a saját művei mellett olyan ismert franchise-okhoz is hozzájárult történetekkel, mint a Batman, valamint ő írta az eredeti Star Trek sorozat egyik legelismertebb epizódját (The City on the Edge of Forever).

Nyugodjék békében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)