Hirdetés

Három fontos kérdés, ami felmerül a Deadpool 3 és Hugh Jackman visszatérése kapcsán

|

Sok képregényrajongó szívét dobbantotta meg a Marvel, Hugh Jackman visszatérése azonban számos kérdést is felvet.

Hirdetés

Maga Ryan Reynolds jelentette be egy videóban, hogy egészen pontosan mikor érkezik meg a jelenlegi tervek szerint a Deadpool 3 a mozikba, de az immár az MCU szerves részét képező folytatás kapcsán nem a premierdátum a legizgalmasabb fejlemény. Reynolds beharangozó videójában ugyanis azt láthattuk, ahogy a színész mókásan elmondta, sajnos ki kellett hagynia a stábnak a D23 Expót, mivel nem jutott eszébe semmilyen értékelhető ötlet a harmadik részhez, egyetlen felvetés kivételével. Ebben a pillanatban pedig Hugh Jackman sétált be a képbe egy almát majszolva. 

Reynolds pedig fel is tette cimborájának a nagy kérdést: "Lenne kedved még egyszer eljátszani Wolverine-t?". Jackman annyit válaszolt, "Igen persze, Ryan". És ebben a pillanatban ovációban tört ki az MCU népes rajongótábora. Az a helyzet ugyanis, hogy valóra válik az álom, ami sokáig elképzelhetetlennek tűnt, hiszen korábban Hugh Jackman világosan megmondta, a Logan után fogasra akasztja az adamantium karmokat. Nos, úgy fest, hogy barátja kedvéért még egyszer utoljára visszatér abba a szerepbe, amit először 2000-ben, a Bryan Singer által rendezett X-Men - A kívülállókban játszott el.

Ebben a cikkben most három olyan fontos kérdést boncolgatunk, ami sokakban felmerülhetett a nagy bejelentés kapcsán.

Hirdetés

Hol helyezhető el a Deadpool 3 az MCU kánonján belül, és mire lehet ebből következtetni?

Kezdjük rögtön azzal, hogy az MCU mely fázisában érkezik majd meg a Deadpool harmadik része. A premiert 2024. szeptember 6-ra lőtték be a stúdió fejesei, ez pedig azt jelenti, hogy a Deadpool 3 pont az MCU ötödik fázisának lezárása és a hatodik kezdete közé ékelődik be. 

Az ötödik fázist ugyebár a Marvel antihőseit csapattá kovácsoló Thunderbolts, avagy Mennydörgők mozi fejezi be, melyben visszatér Yelena Belova, Bucky Barnes, Red Guardian, Taskmaster, Ghost és U.S. Agent is, a film bemutatója 2024. július 26-án várható. A hatodik felvonást pedig a Matt Shakman rendezésében készülő Fantasztikus Négyes film kezdi el 2024. november 8-án. Legalábbis eddig ez volt a hivatalos kommunikáció. 

Az egyik állítás változni fog, hiszen a szeptember 6-án érkező Deadpool 3-nak mindezek tükrében vagy az ötödik fázis utolsó, vagy a hatodik fázis első filmjének kell lennie. Mivel a hatodik etap már teljesen a multiverzumra koncentrál, nem véletlenül kapta az itt érkező két Avengers mozi a The Kang Dynasty és a Secret Wars alcímeket. Ez remek apropó lehetne arra, hogy a Fox-féle világból áthozzák Deadpoolt és Wolverine-t az MCU-ba, így ha tippelni kéne, mi a hatodik fázis elejére lőnénk be a harmadik Deadpool filmet. A hivatalos bejelentésig ez persze csak puszta találgatás. 

Hogy lehet életben Rozsomák, ha a Loganben anno meghalt? 

Nyilván az MCU filmeket nemcsak keményvonalas képregényrajongók nézik, akik kívülről fújják a különböző filmes univerzumokat, és az alapjukként szolgáló képregényeket is, hanem úgymond laikusok is. Számukra lehet, nem teljesen egyértelmű, miként lehet Hugh Jackman karaktere egyáltalán életben, ha láttuk őt meghalni az egyébként zseniális, 2017-es Logan - Farkas (Logan) moziban. Nos, a helyzet az, hogy a Logan a jövőben játszódott, egy olyan világban, ahol egy már idős, megkeseredett Wolverine próbál meg valahogyan boldogulni. Egyébként az sem teljesen biztos, hogy a fő X-Men filmek és az eddigi két Deadpool mozi egyazon univerzumban játszódott, hiszen például Kolosszus teljesen másként nézett ki és másként is viselkedett az X-Men mozikban és a Deadpool filmekben.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Még akkor is működne tehát a dolog, ha csak a Fox-féle X-Men univerzumot vagy univerzumokat vesszük alapul. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az MCU-n belül már él a multiverzumok koncepciója, ez pedig végtelen variációs lehetőséget rejt magában.

Az idén májusban bemutatott, a Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmben ugyebár már láthattuk, hogy a Marvel Studios úgymond "saját" hősei mellett simán megférnek a korábban a Foxhoz tartozó karakterek, mint például az ezúttal John Krasinski által alakított Mr. Fantastic, vagy épp Xavier professzor, akit az eredeti X-Men mozikhoz hasonlóan itt is Sir Patrick Stewart keltett életre. Az is elképzelhető tehát, hogy a Deadpool 3-ban egy teljesen új Wolverine "variáns" bemutatkozását láthatjuk majd.

Milyen jövő vár Wolverine-re az MCU-ban?

Végezetül az egyik legégetőbb kérdés az, hogy ez most már tényleg a legutolsó köre lesz-e Hugh Jackmannek Loganként, vagy hosszabb jövő is vár-e rá az MCU-ban. Elég valószínű, hogy az előbbi a helyes megfejtés, és most tényleg csak Reynolds kedvéért vállalt be egy utolsó utáni haknit. Az MCU hatodik fázisa és az egész multiverzum saga a 2025 novemberében érkező Avengers: Secret Wars moziban csúcsosodik majd ki. Itt elméleti szinten remek alkalom lenne arra, hogy Wolverine végképp a Marvel filmes univerzumának szerves részévé váljon, elvégre a képregényekben a 2015-ös Secret Wars történetszál is arról szólt, hogy a különböző univerzumok hősei egymás oldalán harcoltak, majd az egész sztori végén létrejött egy új, kevert világ - ekkor került át a fő képregényes univerzumban például az Ultimate realitás ifjú Pókembere, Miles Morales, vagy épp az Old Man Logan képregények idős Wolverine-je.

Hugh Jackman jelenleg 53 éves, október 12-én lesz 54. Az Avengers: Secret Wars bemutatójára tehát már 57 esztendős lesz a Oscar-díjra jelölt és Golden Globe-díjas ausztrál színész. Nem túl valószínű, hogy Jackman ennyi idősen még mindig az edzőteremben szeretne tölteni hónapokat azért, hogy formába hozza magát a forgatásokra. Más kérdés, hogy épp az említett Old Man Logan vonalhoz fog az idő előrehaladtával egyre inkább hasonlítani, és ebben az irányban is bőven lenne potenciál. Mégis, nagyobb összeget mernénk tenni arra, hogy Jackman a Secret Warsban már nem fog szerepelni. Ha viszont elég tökösek a Marvel Studios fejesei, akkor már akár a Deadpool 3-ban is bemutathatják az új Wolverine-t, akinek nem is feltétlenül kellene egy másik Logannek lennie. 

Két remek jelöltünk is van a Wolverine szerepre, mármint nem színészek terén, hanem más MCU-s karakterek tekintetében. Logan női klónja, X-23 fiatal lányként már bemutatkozott a 2017-es Loganben, a multiverzumnak hála azonban az ő felnőtt verzióját is simán elő lehetne rántani a fiókból. A Marvel képregényeiben X-23 egy időben tényleg Wolverine-né vált, szóval abszolút illeszkedne ez a megoldás az eredeti füzetekhez, illetve az MCU azon tendenciájához is, hogy a legendás hősök frissebb verziói veszik át a stafétát - elég csak a Sólyomból lett új Amerika Kapitányra, a Jane Foster-féle női Thorra, a Kate Bishop-féle második Sólyomszemre, a Marvel Kapitány-rajongó Ms. Marvelre, vagy épp Amazonra, avagy She-Hulkra gondolni. 

A másik tippünk Wolverine valamelyik fia lenne. Egyrészt ott van az Ultimate univerzumban bemutatkozott James Hudson Jr., másfelől pedig a fő képregényes Marvel univerzumban is fontos szerephez jutott Daken, bármelyiküket szívesen látnánk a vásznon. James esetében egy ifjú hős kezdeti szárnypróbálgatásainak örülnénk, az antihős Daken pedig egy jóval sötétebb irányba vihetné el a karaktert, és felvezethetné a képregényes Dark Avengers, vagyis Sötét Bosszúállók nevezetű formáció felbukkanását is.

Wolverine fia, Daken, avagy Akihiro
Wolverine fia, Daken, avagy Akihiro

Világosan látszik, hogy Ryan Reynolds nagy bejelentése jóval több kérdést vetett fel, mint amennyit megválaszolt, és az is egyértelmű, hogy a legtöbb ilyen talány esetében nagyrészt sötétben tapogatózunk és csak találgatásokba tudunk bocsátkozni, nincsenek konkrét, kézzelfogható megfejtéseink. Ez persze nem tragédia, sőt remek móka tud lenni a tippelgetés, teóriagyártás. Éppen ezért most titeket is ugyanerre szeretnénk biztatni: nyugodtan dobjatok be új kérdéseket, vagy próbáljátok megválaszolni az általunk feltetteket. Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, ne tartsatok magatokban semmit, bátran írjátok meg lent a kommentek között azt, hogy ti mit gondoltok minderről. 

Ha új infók érkeznek a Deadpool 3-ról, akkor természetesen ezekről is az elsők között fogunk beszámolni nektek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)