Hirdetés

Elkaszálta az HBO a Trónok harca alkotópárosának modern rabszolgaságról szóló sorozatát

|

David Benioff és D.B. Weiss a Star Wars filmek után újabb projektnek kénytelenek búcsút inteni.

Hirdetés

Néhány éve még a teljes filmes szakma David Benioff és D.B. Weiss lábai előtt hevert, sorra kapták a felkéréseket. Egy időben arról is szó volt, hogy hozzájárulhatnak a Star Wars univerzum épüléséhez, de közbeszólt két fontos esemény. Egyrészt az alkotópáros sajtóhírek szerint 200 millió dollárért aláírt a Netflixnek, másfelől renoméjukat alaposan megtépázta a Trónok harca záróévadának fogadtatása. Már korábban is érezni lehetett, hogy bajban lesznek, ha elfogynak a sorvezetőként használt Martin-regények, de a nyolcadik szezon cáfolhatatlanul bizonyította, hogy távolról sem annyira tehetséges forgatókönyvírók, mint amennyire azt szeretnék elhitetni a világgal.

Hirdetés

A nagy nevek között némileg elsikkadt, hogy Benioffék 2017-ben, a Trónok harca népszerűségének csúcsán szerződést kötöttek az HBO-val egy saját ötleten alapuló sorozatra. Ez utóbbi lett volna a Confederate, amelyben az amerikai polgárháború az általunk ismerttől eltérő fordulatot vett, a déli államok sikeresen megvédték függetlenségüket, és napjainkban is úgy gyakorolják a rabszolgaság intézményét, mintha 1860-at írnánk. A koncepció szerint mindkét oldal nézetei helyet kaptak volna a cselekményben, ami az alkotók elképzelése szerint egy újabb polgárháború kitörésében tetőzne.

Azért fogalmazok feltételes módban, mert ha mégis elkészülne, biztos, hogy nem az HBO alatt fog sor kerülni rá, ugyanis Casey Bloys, a cég elnöke a minap megerősítette a TV Line érdeklődésére, hogy nem tartanak igényt a továbbiakban a sorozatra, a Confederate-nek hivatalosan is annyi.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)