Hirdetés

Hivatalossá vált, ki lesz az új Batman

|

Jövőre a DC Comics több legendás hőse helyét is új szereplők veszik át a Future State eseményben, ebből pedig Batman sem marad ki.

Hirdetés

A Future State: The Next Batman képregénysorozat második számának alternatív borítója megerősítette azt, amit régóta sejtettek a DC Comics-rajongói: Tim Fox, a Wayne Enterprisest vezető Lucius Fox fia (tudjátok, a Nolan-féle filmekben őt alakította Morgan Freeman, a képregényekben 1979 óta létezik) lesz az új Batman. Egy ideje már tudjuk, hogy a 12 év rabszolgaság forgatókönyvírója, John Ridley felel majd a Future State: The Next Batman széria történetéért, Ridley pedig már korábban elárulta, hogy az új Denevérember afroamerikai lesz - kiléte viszont eddig kérdéses maradt, mivel az új hős teljes arcot eltakaró maszkot visel.

A képregényolvasók nyílt titokként kezelték azt, hogy a korábbi Batwing, Luke Fox lesz az új Batman, de most kiderült, hogy igazából testvére, Timothy (Tim) Fox kapja meg ezt a titulust. Tim Fox először az első Batman képregénysorozat 313. számában bukkant fel 1979-ben, de a jelenlegi idővonalban szereplő "Prime Earth-verziójával" csak idén decemberben találkozhattunk a Batman Vol 3 #101-ben.

Hirdetés

2021 elején a Future State képregényes esemény gyakorlatilag egy generációváltásnak tekinthető a DC Comics történetében, a közeli és távolabbi jövőben játszódó kalandok során (2025-ös, 2027-es, 2029-es, 2030-as, 2035-ös, 2040-es, 2050-es, 2070-es, 3000-es, 4500-as, 82020-as sztorikat is olvashatunk, sőt az Immortal Wonder Woman füzetekben az idők végezetére is ellátogatunk) a legismertebb hősök átadják a helyüket fiatalabb verzióiknak.

Nem tűnnek el persze a régi karakterek sem. Superman például most épp a Földön kívül keveredik kalandokba, távollétében pedig fia ölti magára az S betűs jelmezt. Wonder Womanből is több változattal találkozhatnak egyszerre az olvasók: a kiadó egyrészt visszahoz egy régi karaktert, Diana ikertestvérét, Nubiát, másfelől pedig bevezetnek egy teljesen új, brazil származású hősnőt, aki egyből saját tévésorozatot is kap.

Mindeközben Bruce Wayne elveszíti cégét és vagyonát, a világ nagy része pedig halottnak hiszi őt, többek között ezért is adja át a denevérjelmezt Timnek. Bruce valójában él és virul, de nem vonul azért ő sem nyugdíjba, Dark Detective néven tevékenykedik a jövőben, sőt saját képregénysorozatot is kap.

John Ridley elmondta, nem érdeklik az esetleges gyűlölködő vélemények a Future State: The Next Batman képregénysorozat miatt, mivel két lelkes olvasója már biztosan lesz: fiai, akik nagyon örülnek annak, hogy egy fekete Batman történeteit ismerhetik majd meg.

Így fest a Future State: The Next Batman második füzetének alternatív borítója (a kép kattintás után megnő):

Nem Tim Fox lesz egyébként az első színesbőrű Batman, ugyanis 2001-ben a Marvel-legenda Stan Lee a DC kérésére újragondolta a kiadó ikonikus karektereit, a Just Imagine: Batman képregényben pedig egy Wayne Williams nevű fekete férfira osztotta Batman szerepét. 

A Future State esemény egészen 2021 márciusáig tart majd, ezt követően visszatérnek a korábbi DC Comics füzetek, és folytatják a 2020-ban megkezdett történeteket. Nem végleges váltásról van tehát szó, de azokkal az új karakterekkel, akiket most megkedvelnek az olvasók, elég valószínű, hogy később is találkozhatunk majd. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)