Hirdetés

Hogyan tűnt el a Kamino a jedik archívumából? Végre ezt is tudjuk!

|

Azt mindenki tudta, hogy valaki kitörölte az archívumából a klónozok bolygóját, de végre az is kiderült, hogyan.

Hirdetés

A titokzatos Kamino bolygóról először a második részben, vagyis A klónok támadásában szerezhettünk tudomást. Itt ugyebár Obi-Wan Kenobi nem találja a Jedi Templom archívumában a bolygót, Yoda mester pedig segít neki kikövetkeztetni azt, hogy valaki egészen egyszerűen törölte a planétát az adatbázisból.

A nemrég bemutatott Tales of the Jedi, avagy Jedihistóriák című animációs antológiasorozat negyedik részében most végre azt is megnézhettük, hogyan törölte ki őket Dooku gróf. A széria fele, három teljes rész arról szólt, hogyan fordult Dooku szépen lassan teljesen a sötét oldal felé, ennek volt az egyik fontos pontja a Kamino törlése is. De miért határozta el magát ilyen döntésre a gróf?

Hirdetés

A Galaktikus Köztársaság idején a Jedi Rend túlzottan arrogánssá vált, ezzel párhuzamosan pedig egyre szorosabban elkezdett kötődni a korrupciótól sem mentes politikai körökhöz. Ezt az arroganciát mutatja az is, hogy a Jedi Templom könyvtárosa, Jocasta Nu konkrétan kijelentette, ha a Kamino nincs benne az adatbázisban, akkor egészen egyszerűen nem is létezhet - ennyire hibátlannak és tévedhetetlennek gondolták ekkor magukat a jedik.

Dooku és a gróf mögött álló sötét nagyúr, Darth Sidious pedig természetesen nem véletlenül akarta, hogy a Kamino rejtve maradjon, hiszen itt készült egy egész hadsereg egy Jango Fett nevű fejvadász klónjaiból, akiknek kulcsfontosságú szerepe volt az későbbi háborúban.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A Jedihistóriák minisorozatról készül videós kritikánkat alább tudjátok megnézni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)