Hirdetés

Hollywoodban csak komoly megkötések mellett indulhat újra a filmgyártás

|

A folyamatos tesztelési kötelezettség a koronavírusjárvány visszaszorításának fontos módja, de alaposan lelassíthatja a most újrainduló filmes és tévés forgatásokat.

Hirdetés

Bár Európában sokat javult a helyzet, és szépen lassan magunk mögött tudhatjuk a koronavírusjárvány miatt életbe lépett szigorításokat, a világ más részein korántsem ilyen fényes a szituáció. Az Egyesült Államokban jelenleg is tombol a járvány, ennek egyik gócpontja pedig épp Kalifornia állam, a filmgyártás központja - nem véletlen, hogy egész Kaliforniában újra be kellett zárni a mozikat

Hirdetés

Az állam illetékes szervei komoly szabályokat vezettek be annak érdekében, hogy meg tudják akadályozni a helyzet súlyosbodását. Természetesen a temérdek embert foglalkoztató filmipar sem maradhatott ki a vonatkozó intézkedések hatálya alól. 

A jelenleg életben lévő szabályozás szerint pedig a következőknek kell a filmstúdióknak eleget tenni: már a forgatás első napján le kell teszteltetni az összes színészt és a teljes stábot. Ezt követően a stábtagok és minden munkatárs, akivel kapcsolatba lépnek, heti három alkalommal ismételt tesztelésen kénytelen átesni. A produkciós iroda munkatársai sem maradnak ki: az irodistáknak hetente egyszer kötelező teszteltetniük magukat. A felsorolt kategóriákba nem sorolható munkatársakat pedig zónákra osztják, és időnként őket is ellenőrzik annak függvényében, milyen valószínűséggel érinthette őket a járvány. 

Mindezek valóban fontos és szükségszerű intézkedések, de az is borítékolható, hogy könnyen előidézhetnek csúszásokat, elvégre a nagyobb filmes produkciók forgatásain temérdek ember dolgozik, mostantól pedig a stúdiónak folyamatosan gondoskodni kell az ő tesztjeikről. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)