Hirdetés

Hoppá: egy pillanatra újra elérhető volt a SpongyaBob Kockanadrág betiltott epizódja

|

Elérhetővé tették, majd gyorsan el is távolították a részt, amiben Rák uram valami egészen illetlen dolgot csinál.

Hirdetés

Az, hogy a South Park vagy a Family Guy egyes részeit cenzúrázzák, tiltják, vagy nem vállalják fel, nem annyira meglepő (van még pár meredek animációs sorozat, amit említhetnénk), de a SpongyaBob Kockanadrág - annak ellenére, hogy tele van felnőtteknek szóló poénokkal - nem annyira merész, nem feszeget érzékeny témákat. Az egyik, húsz évvel ezelőtt (egész pontosan 2003. január 23-án) bemutatott részt viszont hivatalosan nem lehet már látni sehol.

A harmadik évad tizenötödik részének második fele, a Mid-Life Crustacean (magyarul "Kapuzárási pánik") arról szól, hogy a Rozsdás Rákolló tulajdonosa, Rák uram életközepi válságba kerül, és SpongyaBobbal meg Patrikkal próbálja visszaidézni fiatalságát. Az egyik jelenet viszont felhördülést váltott ki.

Hirdetés

A Nickelodeon 2018 óta nem vetíti, és nem került fel a Paramount+-ra sem. A hivatalos indoklás az, hogy az epizód "nem való fiatal gyermekeknek", ezért tiltották be: a közvélekedés szerint az okozott problémát, hogy a szereplők betörnek egy házba bugyit lopni, ám kiderül, hogy Rák uram anyjának házát választották. 

A bugyilopásnak egyébként az Egyesült Államokban hagyománya van, az '50-es és '60-as évek környékén egyetemisták próbáltak a női kollégiumokba bejutni és észrevétlenül megfújni fehérneműket szórakozásból, de ami mókás volt akkoriban, nem biztos, hogy ma is belefér, és inkább a Nickelodeon sem bátorít senkit ilyesmire.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A napokban egy technikai probléma miatt rövid ideig a Prime Video alkalmazáson keresztül elérhető volt a rész a Paramount+-on, de ezt hamar javították, most újra elérhetetlen (persze aki akarja, megtalálhatja ilyen-olyan helyeken). Érdekes, hogy ott van, és egy gombnyomás kell csupán, hogy elérhetővé tegyék, de inkább nem teszik.

Korábban a Kwarantined Krab ("A karanténba helyezett rák", 12. évad 22B rész) című epizódot is levették, mivel az abban látottak rossz érzéseket kelthettek a Covid19-pandémia alatt, ám ez 2022-ben visszakerült a Paramount+-ra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)