Hirdetés

Hugh Jackman megmutatta, mitől alakul Rozsomákká, az internet kiborult

|

Vajon tényleg a napi kalóriabevitel négyszeresét fogyasztja az ausztrál színész?

Hirdetés

"Tömegnövelés. Ilyen egy napom. Köszönöm Mario séfnek, hogy segít jól tápláltnak maradni és megőrizni az egészségemet, miközben...Rozsomákká változom. Már megint" - írja az alább látható tweetjében az X-Men betonkemény szuperhősét alakító Hugh Jackman, aki a Deadpool 3 kedvéért bújik ismét a mogorva Logan bőrébe.

A színész - akinek a hangja sokat romlott Rozsomák jellegzetes beszédmódja miatt - menüje nagyjából bő 8000 kalória, ami körülbelül négyszerese a felnőttek számára ajánlott napi mennyiségnek. Ezt a számot persze gyorsan felkapták a pletykalapok és arról számoltak be, hogy Jackman naponta letolja ezt a mennyiséget. De vajon tényleg így van ez?

Hirdetés

A Lifehacker szakértői jártak utána a valóságnak, rámutatva, hogy amikor az úszósztár Michael Phelpsről azt írták, hogy az olimpiai játékokra készülve napi 12 000 kalóriát fogyasztott el, ez finoman szólva sem volt igaz.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokszor egy sportolónak, vagy a Jackmanhez hasonló, látványos eredményre törekvő edzést végzőknek jóval többet kell enniük, még akkor is, ha nem éhesek. Különösen így van ez, ha valaki komoly mennyiségű izmot szeretne növeszteni: ilyenkor egyrészt elegendő energiát kell bevinnie az edzéshez, de fehérjéből is kell az ellátmány, hiszen az izmok növekedéséhez utóbbi elengedhetetlen. A versenysportolók egyébként az izomtömeg mellett akár a csontsűrűségükből is veszíthetnek, ha nem táplálkoznak megfelelően.

A Lifehacker szerkesztője egy kalóriakalkulátorba beírta Hugh Jackman adatait, azaz a testsúlyát és a magasságát, az eredmény szerint pedig a színésznek legalább 3500 kalóriára lenne szüksége, ha napi szinten edz, de ez még kevés a Rozsomákká váláshoz. Ahhoz inkább 4000 kalória a célszám, ennél azonban még elképzelhető keményebb edzés. Jackman korábban azt mondta, hogy a személyi edzője napi 4500 kalóriát írt elő neki, amikor a The Music Man forgatására gyúrt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Sokkal valószínűbb tehát, hogy a tweetben látható fotón esetleg több napi adag látható, hiszen ne feledjük: a 8000-es számot a színész sehol sem írta le, az már csak az utólagos okoskodás eredménye. Összehasonlításként, az említett Michael Phelps az olimpiai edzéséről utólag azt mondta, körülbelül 8-10 000 kalóriát vitt be naponta, ami még mindig rengeteg, de az úszó nem is csak kampányszerűen, egy-egy forgatásra gyúrta ki magát, hanem folyamatosan tartotta formában magát és erre még rá is tett egy lapáttal az olimpia előtt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)