Hirdetés

Elevenítsd fel a 80-as éveket egy nemes cél érdekében!

|

Ha imádtad a Hotline Miami, a Far Cry: Blood Dragon vagy akár a Stranger Things zenéit és még akár egy jótékony cél érdekében is tennél, akkor mindenképpen hallgasd meg ezt a lemezt!

Hirdetés

Az utóbbi években az egész popkultúrát átjárta a 80-as éveket felelevenítő hangulat, legyen szó videojátékokról, tévésorozatokról vagy filmekről. Természetesen a zenében is gyorsan elterjedt az elmúlt évtizedek stílusjegyeit újraértelmező irányvonal, kis hazánkban pedig egy különösen eleven és aktív közösség foglalkozik ezzel a műfajjal. Most megjelent egy válogatáslemez, melyre én magam is meghívást kaptam zeneszerzőként, amit rendkívül megtisztelőnek érzek, mivel a lemez megjelenése egy rendkívül fontos célt szolgál.

A Hungarian Synthwave AllStars koncepciója nagyon egyszerű: a synthwave műfaj magyar képviselői összeállnak és készítenek egy ütős, igazi retro hangulatot árasztó lemezt, melynek a bevételeit teljes egészében egy jótékony célra használják fel. A válogatáslemez egyébként már harmadjára jelenik meg, a legutóbbi kiadást tavaly vehették kezükbe a műfaj szerelmesei, amikor egy budapesti kisfiú rehabilitációjára gyűjtöttek pénzt a srácok. Nem véletlenül folytatják a sorozatot ilyen kitartóan, hiszen Gábor Zoltán, a kezdeményezés szervezője szerint a lemez egyre nagyobb jelentőséggel bír a magyar zenei életben:

"Azt hiszem a HSA válogatáslemez mára egy Magyarországon egyedülálló jótékony zenei sorozattá vált, hiszen a résztvevő producerek évről évre összejönnek, hogy valami jót tegyenek azon túl, hogy azt csinálják amit szeretnek és amihez értenek: zenélnek. Mivel a rajongók tábora egyre bővül, így butaság lett volna megállni az első két albumnál, hiszen a növekvő érdeklődésnek hála csak egyre többet segíthetünk. Olyannyira, hogy 2017-ben már igyekeztünk nem egy teljes évet várni a folytatásra, hanem már év közepén megjelenni egy új válogatással. Ennek én személy szerint irtózatosan örülök és hálás vagyok minden résztvevő csapatnak, hiszen amit összehoznak az világszínvonalú, amit pedig az album segítségével tehetünk, mérhetetlenül fontos!"

Ezúttal a segítséget nem más kapja, mint Laura, aki extrém koraszülöttként igen sok problémával küzd, így neki és édesanyjának nagyon sokat jelentene egy külföldi ortopédiai beavatkozás, valamint olyan rehabilitációk, amelyeket a család jelenleg nem engedhet meg magának. A lemez egyébként mától fogva hivatalosan is elérhető, bárki meghallgathatja, aki pedig szeretne egy kicsit segíteni, az meg is vásárolhatja egy szerény összegért.

(A zseniális borító a lemez egyik előadója, Quixotic keze munkáját dícséri.)

Hungarian Synthwave Allstars - vol​.​3 - 'Summer Edition' by Hungarian Synthwave Allstars

Ha tetszik a lemez és kíváncsiak vagytok a srácok többi dalára, akkor pedig pláne látogassatok el a kiadvány hivatalos BandCamp oldalára, hiszen egy kicsit lejjebb görgetve mindegyikük elérhetőségeit megtaláljátok és higgyétek el, érdemes!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)