Hirdetés

Idő előtt törölték a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál műsorából a transzgender Joker-filmet

|

Még Bob Odenkirk is szerepel Vera Drew vitatott Joker-eredetsztorijában

Hirdetés

A nagyközönségnek nem véletlenül csenghet ismeretlenül Vera Drew rendező/színész neve, hiszen a direktor csak nemrég tette le az asztalra az első filmjét, a The People's Jokert, amely egy transznemű felnövéstörténetbe ágyazva meséli el minden idők leghíresebb képregényes főgonosza, a Joker eredetsztoriját.

A film csupán egy jól láthatóan amatőr módszerekkel készült paródia, de szívességből még a Better Call Saul sztárja, Bob Odenkirk is szerepelt benne, és a szeptember 8. és 18. között zajlott Torontói Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) is műsorra tűzte. A premier után nem sokkal azonban törölték is a programból, mivel a jogokat birtokló Warner Bros. Discovery nem nézte jó szemmel a művet.

Hirdetés

A TIFF közlése szerint a The People's Joker eltávolítását maga a rendező kérte a szervezőktől, a jogtulajdonossal fennálló vitája miatt. Az elmaradó vetítésekre jegyet váltó nézőket e-mailben tájékoztatták a helyzetről. Az ügy kipattanása után először a Polygon írta meg, hogy a Warner már a premiert megelőzően felszólította Drewt, hogy ne vetítse le a cég által jogsértőnek vélt alkotást.

A rendező álláspontja szerint azonban a The People's Joker nem sérti a Warner jogait, mivel paródiának minősül. Drew a Twitteren közölte, hogy felveszi a kesztyűt, és keres egy terjesztési partnert, aki biztosítja, hogy "mindenki, mindenhol" láthassa a filmet. Mi itt csak egy trailerrel szolgálhatunk, ami továbbra is elérhető a YouTube-on:

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)