Hirdetés

Íme John Woo legújabb akciófilmje, a Silent Night, amelyben szinte egyetlen szó sem hangzik el

|

A legendás rendező, John Woo karácsonyi akcióval tér vissza, a John Wick filmek egyik producerének támogatásával.

Hirdetés

Jó ideje már annak, hogy a világhírű ázsiai rendező, John Woo (Ál/Arc, Mission: Impossible 2) hátat fordított Amerikának, hiszen az utolsó hollywoodi filmje a 2003-as A felejtés bére volt. Legújabb filmjével azonban Woo visszatér az álomgyárba, méghozzá egy meglehetősen különleges koncepcióval.

A Silent Night cím ugyanis kettős jelentéssel bír: egyrészt karácsony idején játszódik a történet, másrészt lényegében egy modern kori némafilmre számíthatunk abban az értelemben, hogy alig lesz benne párbeszéd (nemrég hasonló megoldással próbálkozott a Disney/Hulu újdonsága, a Nincs, aki megmentsen is, és hatalmas sikert aratott). 

A dialógusok hiányát a történet főszereplőjének gégesérülése indokolja, aki egyben egy gyászoló apa is (Joel Kinnaman), mivel egy kegyetlen banda megölte a fiát egy lövöldözés közben. A férfi szenteste indul bosszúhadjáratra és addig nem nyugszik, amíg minden felelőst el nem intéz.

Hirdetés

Ahogy az első kedvcsinálóban is látható, Woo segítségül hívta minden tapasztalatát a látványosan megkoreografált harcjelenetekkel kapcsolatban, Kinnaman (Gyilkosság, For All Mankind) pedig pályafutásának eddigi legmeggyőzőbb alakítását hozhatja szöveg nélkül, ráadásul a John Wick franchise-tól is kölcsönzött a stáb (Will Flynn producert) is. 

A Silent Nightot december elsején mutatják be az amerikai mozik, de magyar premier még nincs. Nektek hogy tetszik a koncepció?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)