Hirdetés

Ítéletet hoztak a szexuális bűncselekmények elkövetésével vádolt Kevin Spacey ügyében

|

Az Oscar-díjas színészt egykori kollégáinak vádjai miatt állították bíróság elé.

Hirdetés

Kevin Spacey egyike azoknak a hírességeknek, akiknek a pályafutása a #metoo-botrány következtében derékba tört. A Közönséges bűnözők és az Amerikai szépség sztárja egyik napról a másikra kegyvesztetté vált Hollywoodban, kitették a netflixes Kártyavár sorozatból, Ridley Scott pedig újraforgatta A világ összes pénze című drámáját Christopher Plummerrel. A 2018-ban bemutatott Milliárdos fiúk klubja után sokáig nem is kapott szerepet, végül a Franco Nero rendezte The Man Who Drew Godban tért vissza.

Spacey előtt azután zárult be szinte minden ajtó, hogy kollégái, akikkel a londoni Old Vic színházban dolgozott 1995 és 2013 között, szexuális zaklatással vádolták meg. Hasonlóképpen tett Anthony Rapp, aki az eset idején még csak 14 éves volt. A Star Trek: Discovery színészének azonban nem sikerült bíróság előtt is bizonyítania vádjait, ezért Spacey-t ebben az ügyben még tavaly felmentették. Most pedig az Egyesült Királyságban zajló perben is ítélet született.

Hirdetés

Az ügyészség szerint Spacey, aki 2001 és 2013 között a londoni Old Vic színház művészeti igazgatója volt, négy férfi ellen követett el szeméremsértést, szexuális zaklatást, valamint beleegyezés nélküli szexuális kényszerítést, akik a történek után megalázva érezték magukat. Ezzel szemben a színész jogi csapata arról győzködte az bíróságot, hogy azt csakis a vádlók tudhatják, milyen megfontolásból hozakodtak elő ezekkel az állításokkal, amelyekért védencük felett a közösségi média ítélkezett. A vádakat mindvégig tagadó Spacey védője, Patrick Gibbs így fogalmazott:

"Nem bűncselekmény szeretni a szexet, még akkor sem, ha híres vagy, és nem bűncselekmény szexelni, még akkor sem, ha híres vagy, miként az alkalmi szex sem bűncselekmény. Továbbá nem bűncselekmény azonos nemű személlyel szexelni, mivel 2023-at írunk, nem pedig 1823-at"

A BBC beszámolója szerint a southwarki bíróság az egy hónapon át tartó tárgyalás végén, július 26-án mind a 13 vádpontban ártatlannak találta a színészt, akit így épp a 64. születésnapján mentettek fel. Az ügyészség nem fellebbezett.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)