Hirdetés

Itt fej nem marad majd nyakon - a John Wick széria atyja lett a Hegylakó franchise ura

|

Chad Stahelski kezében lesz mindvégig a gyeplő, és Henry Cavill forgatja majd a fejeket lenyeső kardot.

Hirdetés

Mielőtt belekóstolt volna a rendezésbe, Chad Stahelski kaszkadőrként, később pedig kaszkadőr-koordinátorként kereste a kenyerét Hollywoodban. A 2014-es John Wick azonban megváltoztatta az életét. A Keanu Reeves által eljátszott egykori bérgyilkos karakterére épített, erőteljes neo noir stílusjegyeket felvonultató akciófilm rendezői székén még David Leitchcsel (Atomszőke, Deadpool 2, Halálos iramban: Hobbs & Shaw, A gyilkos járat) osztozott, a folytatásokban viszont már egymaga dirigálta a stábot.

Tette ezt ráadásul részről részre növekvő sikerrel, amit világosan jelzett, hogy míg a durván 30 millióból forgatott első film 86 millió dolláros bevételig jutott, az eddigi legdrágább epizód, a 100 millióból kihozott John Wick: 4. felvonás meg sem állt 440 millió dollárig a mozikban. Ennek tükrében érthető a Lionsgate minap bejelentett döntése, hogy ha a stúdió vezetését nem is, de a John Wick franchise egyengetését Stahelskire bízza, ráadásul nem csak azt.

Hirdetés

A továbbiakban ugyanis már nemcsak rendezője lesz a Henry Cavill közreműködésével tervezett Hegylakó rebootnak, hanem a teljes kreatív irányítást is az ő kezébe helyezte a Lionsgate. Legyen szó tehát további filmekről, sorozatokról, spin-offokról, vagy bármilyen más médiaplatformról (játékok, regények, képregények stb.), Stahelski hozza meg mindenben a végső döntést.

A gondjaira bízott franshise-ok jövőjét a David Leitchcsel közösen alapított produkciós vállalatán (87Eleven) keresztül egyengeti majd, meghatározva a rövid- és hosszútávú kreatív irányt, kidolgozva a franchise növekedését elősegítő stratégiát, gondoskodva a produkciók minőségének, tónusának és víziójának konzisztenciájáról.

A Hegylakó feltámadása minden bizonnyal a már említett reboot sikerén áll vagy bukik, a John Wick franchise következő fejezete viszont már itt van a kanyarban. Az Ana de Armas főszereplésével forgatott Ballerina júniusban debütál a mozikban. De tervben van még az ötödik John Wick mozi is, miközben több prominens mellékszereplő is saját filmet kaphat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)