Hirdetés

Jaj, ne: jövőre véget ér a Barátok közt

|

22 év és több ezer rész után el kell búcsúznunk Berényiéktől és barátaiktól.

Hirdetés

Frissítve 11:20: A kaszálás közben hivatalos lett, a cikket ennek megfelelően frissítettük.

Egészen más már a mai Barátok közt, mint az 1998-as, de egy ilyen hosszú ideig futó sorozatnál elkerülhetetlen a szereplőgárda szinte teljes lecserélődése. Eddig több mint tízezer részen keresztül követhettük a XXIV. kerületi Mátyás király tér lakóinak pénzzel, sármmal, és mindenféle bonyodalmakkal teli életét, de úgy néz ki, mint minden jónak, ennek is vége szakad hamarosan.

Blikk írta meg, hogy meg nem nevezett források szerint véget ér a Barátok közt. A sorozat íróit állítólag már megkérték, hogy kezdjenek bele a lezárásba, december végéig megírhatják az utolsó epizódokat, amiket tavasszal forgathatnak, aztán 2021 nyarán kerülnek adásba. A háttérben a csökkenő nézettség és a magas gyártási költség állhat.

Hirdetés

Két színész is név nélkül nyilatkozott, egyikük szerint a stábot nyugtatják, hogy a pletykák ellenére ne aggódjanak, de ő úgy tudja, már megszületett a döntés a kaszálásról. A másik úgy érzi, itt az elengedés ideje, mert a fiatalok már külföldi sorozatokat néznek a neten, és "a mai világban egy ilyen típusú sorozatnak nincs létjogosultsága".

Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese a SorozatWiki-nek nyilatkozva erősítette meg, hogy a sorozatot valóban elkaszálták:

"Az, hogy a Barátok közt ilyen régóta képernyőn van és ebből több mint másfél évtizedig hatalmas siker volt, sőt volt olyan időszak amikor több mint 70 százalékos közönségarányt hozott, elképesztő teljesítmény. Annak idején az összes többi tévétársaság úgy próbálta szerkeszteni a programját, hogy csak a Barátok közttel ne kerüljön szembe a saját műsora, mert akkor biztosan elbukik. Egy olyan sorozat, amelynek ilyen hatása volt, ami ennyire erős volt és ilyen mértékben tartottak tőle az ellenfelei, mindig is a magyar tévétörténelem egyik legnagyobb csillaga marad. Független attól, hogy most már messze nem nézik ennyire jól.

Ma a Barátok közt nézettsége már nem éri el a kívánatos szintet, sőt azt a minimumot sem, hogy főműsoridőben tudjuk adni és a saját sávjában ez legyen a legnézettebb műsor. Rengeteg kísérletet tettünk arra, hogy erre a szintre ne tudjon eljutni a sorozat, de ez sajnos nem sikerült."

Akárhogy is, túrjátok elő Barátok közt kártyáitokat, és toljatok egy nagy meccset, emlékezve a mögöttünk álló sok gyönyörű évre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)