Hirdetés

James Cameron bedrogozva, Stinget hallgatva találta ki a Terminátor világát

|

Harminc éve jelent meg a Terminátor 2. - Az ítélet napja, ennek kapcsán tekintettek vissza az alkotók a franchise születésére

Hirdetés

Ugyan a szórakoztatóipar egy rendkívül titkolózó környezet és készítésük közben a legtöbb film munkálatait igyekeznek hétpecsétes titokként őrizni, utólag aztán rendkívül sokat megtudhatunk arról, milyenek voltak kedvenceink előkészületei, vagy éppen forgatási napjai.

Ebben a témában kifejezetten érdekes műfajt képviselnek azok a cikkek, amik sok interjúból szemezgetve állítják össze egy-egy film (vagy más alkotás) történetét, a film megjelenésének harmincadik évfordulójára pedig a Terminátor 2. - Az ítélet napja sztoriját is összeállította ezzel a módszerrel a The Ringer egyik szerzője.

Hirdetés

Ebben a film készítői elmesélnek olyan történeteket, hogyan készítette elő a Terminátor 2 technológiai hátterét James Cameron előző filmje, a bukásként elkönyvelt A mélység titka, hogyan edzett és készült a militarista túlélőként megjelenő Sarah szerepére Linda Hamilton, vagy éppen azt, hogyan állt össze az emberséget és a gépiséget szembeállító tematika.

Ennek kapcsán nosztaligázott egy kicsit a Terminátor filmek rendezője is és elmesélte, milyen hangulatban álmodta meg a konfliktus egyik központját adó karaktert, John Connort.

"Emlékszem, egyszer ültem, be voltam állva az ecstasytól, jegyzeteket irogattam a Terminátorhoz és nagyon megérintett egy Sting-dal. Az volt benne, hogy »Remélem, az oroszok is szereik a gyerekeiket.« És azt gondoltam, az atomháború annyira ellentétes az élettel magával, ezzel lehetne kezdeni valamit. Szóval innen jött a kölyök ötlete"

- emlékezett vissza Cameron. A kérdéses dal egyébként Sting "Russians" című dala, aminek szövege a hidergháborúra reflektál és szintén azt emeli ki, mennyire őrült és veszélyes dolog a másik oldalt atomcsapással fenyegetni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A cikkhez felhasznált interjúkban egyébként részletesen kitértnek arra is a készítők, hogyan kapta meg John szerepét és hogyan teljesített később Edward Furlong, aki korábban egyáltalán nem szerepelt profi kamera előtt. Ezt és sok más érdekességet megtaláltok a Terminátor 2 elsőkézből származó részletekből összeállított történetében, amit itt olvashattok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)