Hirdetés

Jeff Bezos Tom Hankset is az űrbe lőtte volna, de túl sok pénzt kért érte

|

Akár Hanks is ott lebeghetett volna William Shatner mellett, de egyszerűen sokallta a kaland árát.

Hirdetés

A közelmúlt talán legügyesebb marketinghúzása volt, hogy Jeff Bezos űrutazási vállalata, a Blue Origin teljesen ingyen és bérmentve biztosított helyet a Star Trek Kirk kapitányát játszó William Shatnernek a New Shepard rakéta második emberes kiruccanásán.

A súlytalanságban lebegő, gyermeki örömmel szemlélődő 90 éves színész ismét a címlapokra helyezte Bezos cégét, a milliárdos azonban eredetileg még nagyobb durranást szeretett volna, így Tom Hankset is meginvitálta az űrugrásra, csakhogy az Apollo 13 sztárjának már nem járt a különleges kedvezmény.

Hirdetés

Hanks erről a Jimmy Kimmel Live-ban mesélt, az Apple TV+-on hamarosan debütáló filmjét, a Finch-et népszerűsítve. A műsorvezető rákérdezett, hogy igaz-e a hír, mely szerint ő is ott lehetett volna a New Shepard fedélzetén:

"Nos, igen. Feltéve, ha fizetek. És ez körülbelül 28 millió dollárba kerül, vagy valami hasonló. Jól megy a sorom Jimmy, jól megy. De nem fogok 28 millió dolcsit fizetni. Tudod mit, akár most is szimulálhatnánk az űrutazás élményét."

- válaszolta Hanks, majd a székében dülöngélve eljátszotta, miből is állt volna a mindössze 12 perces út. Az idézett rész 5:30-tól látható az alábbi videóban.

A beszámoló alapján nem különösebben meglepő, hogy a kétszeres Oscar-díjas színész nem csapott le az átszámolva 8,6 milliárd forintos jegyre, pláne egy olyan út kedvéért, ahol egy másik szakmabeli teljesen ingyen ülhetett volna mellette.

Ebben pedig valószínűleg Shatner is egyetért vele, a Star Trek sztárját ugyanis elsőként a Bezossal versengő Richard Branson akarta elvinni egy körre, a brit üzletember viszont szintén elkövette azt a hibát, hogy pénzt kért az utazásért. Kirk kapitány Hankshez hasonlóan nemet mondott az ajánlatra, pedig a Virgin Galactic jegyei jóval olcsóbbak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)