Hirdetés

J.J. Abrams végzett a Star Wars világával

|

Bár a messzi-messzi galaxisból akár a végtelenségig érkezhetnek újabb filmek, a rendező kijelentette: számára ennyi elég volt.

Hirdetés

Már az Ébredő Erő első kiszivárgott hírei után megosztotta a Star Wars fanokat, hogy J.J. Abrams ül a rendezői székbe. Sokan örültek annak, hogy egy formabontó történetmesélő és egy saját elmondása szerint ízig-vérig Star Wars rajongó kapta a feladatot, mások viszont a túlzott blockbusteresedéstől, na meg a maximumra húzott lens flare effektektől rettegtek. Aztán, amikor újra Abrams lett a kiválasztott a teljes Skywalker saga lezárására, hasonlóan két táborra szakadt a rajongótábor, és az első reakciók alapján a film megtekintése után is vagy imába foglalják a nevét, vagy a pokolba kívánják a rendezőt. A napokban adott nyilatkozata az utóbbiaknak okozhat örömet.

Hirdetés

A Variety magazinban kérdezték a rendezőt a forgatásról és arról, hogy mit jelentett számára a Star Wars franchise-on dolgozni. A film premierjén feltett kérdések között szerepelt az is, vajon keserédes élmény-e a kész filmet megnézni és ráébredni, hogy ennek a munkának itt a vége.

"Igen, keserédes. Mármint, azt hiszem, most még ki kell élveznem a pillanatot, mert az az igazság, hogy egy szempillantás, és elmúlik"

- mondta Abrams.

"A szereplőgárda és csapat a legjobb, akikkel valaha dolgozhattam, szóval szerencsés vagyok, hogy visszatérhettem, és egyben szomorú, hogy nem dolgozom velük többé".

Amikor a riporter az utóbbi kijelentésre visszakérdezett, hogy biztos-e ez, a rendező először bizonytalankodva, de aztán határozott hangra váltva válaszolt:

"Igen, azt hiszem, végeztem. Bár... talán még visszatérek... De nem, végeztem, tényleg végeztem." Aztán később még egyszer hozzátette: "Ezúttal tudom és érzem. Érzem, hogy ennyi volt."

Szeptembertől Abrams és produkciós cége, a Bad Robot amúgy is másfelé köteleződött el, egy 500 millió dolláros szerződést kötött a Warner Bros. vállalattal, amely szerint 2024-ig nekik dolgozik mozi- és tévéfilmeken valamint videojátékos projekteken (bármit is jelentsen ez az enyhén általánosra vett megfogalmazás).

A Skywalker koráról spoilermentesen itt írtunk, ha még nem olvastátok, nézzetek rá!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)