Hirdetés

Jodie Foster felkereste Natalie Portmant, miután meghallotta, hogy fiatal színésznőként őt is túlszexualizáltak

|

Veszélyes hely Hollywood, ezt pedig mind a ketten hamar megtapasztalták.

Hirdetés

Bár sokan nem tudják, kifejezetten fiatalon került be a filmes szakmába az izraeli-amerikai színésznő, Natalie Portman, aki már 11 évesen szerepet kapott, méghozzá Luc Besson 1994-es alkotásában, a Léon, a profiban. Hasonlóan korán kezdte az ipart egyébként Jodie Foster is, aki szárnyait az 1976-os Scorsese rendezésben, a Taxisofőrben bontogatta: amikor megkapta a szerepet, mindössze 12 éves volt.

Portman még egy korábbi beszéde során elmondta, az 1994-es szerepe miatt hamar reflektorfénybe került, ami nem csak az ismeretséget, de a túlzott szexualizációt is magával hozta, ami ugyebár nem áll különösebben távol Hollywoodtól. Egy podcastbeszélgetés során Portman most elárulta, egyszer még Jodie Foster is megkereste őt ezzel kapcsolatban, ugyanis megindító szavai még hozzá is eljutottak.

Hirdetés

Portman egészen pontosan úgy fogalmazott:

"Mondtam egy beszédet a Women's March keretein belül arról, hogy fiatal színésznőként miként szexualizáltak, és utána [Jodie Foster] megkeresett, beszélgettünk, és csodálatos volt."

Portman egyébként még arról is beszélt, hogy mivel kifejezetten fiatalon került be a körforgásba, hamar megtanulta, hogy keményen kell kiállnia, komolyságot kell közvetítenie, hogy elkerülje a szexuális ragadozókat.

"A komolyságnak ez a fajta kivetülése bizonyos értelemben megvédett engem. Úgy érzem, hogy ez már egy figyelmeztető jel volt. [...] Nem mintha bárki is, megérdemelné vagy kérné ezt. De úgy éreztem, hogy ez volt az én tudatalatti módszerem."

A színésznő kiemelte még az édesanyját is, aki lényegében végig mellette volt a forgatások során, ami egyfajta plusz biztonságérzetet adott neki. Sok érdekességet elárult egyébként még magáról Portman a beszélgetés során, ha esetleg meghallgatnátok a teljes podcastet, akkor ezt itt tehetitek meg.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)