Hirdetés

Egy teória szerint John Wick bennragadt egy videojátékban

|

Mint minden nagyobb filmes franchise, úgy a John Wick is kiváló táptalaja az elborult rajongói teóriák burjánzásának. Bár a videojátékos elméletnek kivételesen bőven van alapja.

Hirdetés

Több elmélet is született a John Wick filmekről, de a legújabb kifejezetten közel áll a szívünkhöz. Egy rajongó szerint a filmsorozat világa videojátékokra épül, aminek van is értelme, ha megnézzük az egyes epizódok felépítését és alkotóelemeit. Az egész onnan indult, hogy az elmélet kitalálója rávilágított a tényre, miszerint John a filmek során lelő egy csomó "NPC-t", aztán megy a legnehezebb boss ellen.

Hirdetés

Mivel minimális dialógus van az akció jelentek során, ezért az egész cselekmény felépítése kísértetiesen hasonlít egy akciójáték struktúrájára.

"A dialógusok általában az akció előtt és után zajlanak, ettől pedig ezek olyanná válnak, mint a játékbeli átvezetők."

A videojátékos elmélet azt is megmagyarázná, hogy mitől lett John egy megállíthatatlan gyilkológép.

"John rendszeresen megsérül, de a sérülések hatása általában meglehetősen rövid életű. Olyan mintha a szereplő életcsomagokat szedne fel menet közben. Még járni is alig bírna, nem hogy továbbharcolni, miután megszúrják, megvágják, rálőnek."

Természetesen a titokzatos érmék is szóba kerültek, melyekkel különböző tárgyakat és szolgáltatásokat lehet vásárolni a Continental hotelben.

"A Continental egy bolt/admin szoba, ahol John feltöltheti a HP-ját, eszközöket vásárolhat, és mentheti a játékállást. Ezen a helyen az akció megáll a Continental szabályai miatt, de ezek a szabályok elkezdenek meginogni, ahogy John lassan ráébred a játék valóságára."

Van tehát alapja a fenti gondolatoknak, és ha innen nézzük, akkor voltaképp a John Wick franchise lehet a valaha készült legjobb videojátékos filmsorozat. Az elmélet egyébként a jövőbeli eseményeket is megjósolja.

"A jövőbeli John Wick filmekben John ráébred, hogy ő egy külső személy által irányított karakter egy játékban, és megpróbálja majd kiszabadulni, miközben bosszút akar állni a játék alkotóin, amiért megteremtették, majd megölték a feleségét. Imádnám, ha ezen a ponton kiderülne, hogy John egy tudatos személy a mátrixban, mint Neo, és eljutnánk odáig, hogy a JW univerzum csak egyike a számtalan szimulációknak, amiket az Építész és a Merovingi említett. John Wick egyébként is hasonlít Neóra és az univerzumnak már megvan a maga Morpheusa is."

Mekkorát robbanna a moziban ülők tudata, ha a John Wick végül átkötné a dolgokat a Mátrix 4-be? Valószínűleg sosem tudjuk meg, de azért érdekes elmélet ez, ami kapocsként szolgálna Keanu Reeves két legsikeresebb szériája között. Ti mit szóltok ehhez?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)