Hirdetés

John Williams saját magát cáfolta meg: mégsem vonul vissza teljesen

|

A februárban már a 92. születésnapját ünneplő zeneszerző biztató nyilatkozatot tett.

Hirdetés

Sok rajongó szomorodott el, amikor 2022 nyarán a többszörös Oscar-díjas zeneszerző-legenda, John Williams azt találta mondani egy interjú keretében, hogy az Indiana Jones és a sors tárcsája lesz valószínűleg az utolsó filmje, amin dolgozott, ugyanakkor hagyott magának egy kiskaput azzal, hogy kikötötte, azért nem zárkózik el semmilyen lehetőségtől a jövőben sem. 

Aztán tavaly januárban ő is felbukkant egy rendezvényen, ahol a Steven Spielberggel közös 50 éves pályafutását ünnepelte, itt pedig Williams meglepte a közönséget azzal a kijelentésével, hogy A sors tárcsája nem az utolsó projektje volt, mivel a rendezőnek nem tud nemet mondani, mire Spielberg azzal reagált, hogy jobb, ha nekilát kitalálni, mit csináljanak legközelebb közösen. 

Azóta John Williamshez semmilyen filmes projekt nem lett bejelentve, viszont ez nem jelenti azt, hogy a február 8-án már a 92. születésnapját ünneplő komponista végleg letette volna a pálcát.

Hirdetés

A The Timesnak adott exkluzív interjújában erősítette meg a mester, hogy nem vonult végleg nyugdíjba és reagált korábbi, ezzel kapcsolatos nyilatkozataira is: 

"Nem nagyon érdekelnek a nagyszabású kijelentések, a határozott és befejezett, zárt ajtókkal körülvett nyilatkozatok. Ha olyat mondtam, amit nem helyeztem kontextusba, akkor azt most visszavonom. Ha jönne egy film, ami nagyon érdekelne, és olyan ütemtervvel, amivel megbirkózhatnék, akkor nem zárnék ki semmit. Minden lehetséges. Minden előttünk áll. Csak a korlátaink tartanak vissza minket. Vagy egyszerűbben fogalmazva: szeretek nyitott szemmel járni".

Egyelőre nem tudni, hogy Williams milyen mozifilmen fog dolgozni, de az biztos, hogy idén a Londoni Filharmonikusat vezényelve láthatjuk majd őt, 2025-ben pedig Berlinben és Bécsben is megfordul majd karmesterként.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hallgassátok meg, hogy még 90 évesen is hogyan ejti extázisba a közönséget az egyik ikonikus szerzeményével, a The Imperial March-csal: 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)