Hirdetés

Joker első bűntettét a mai napig nem sikerült kibogozni

|

Joker kedvenc hobbija úgy gyötörni Gotham városát, hogy közben Batmant is megkínozza, de a Bűn Bohóc Hercegének idő kellett ahhoz, hogy beleszokjon a szerepébe.

Hirdetés

Ugyan mindig akadnak képregények, filmek és animációs projektek, amelyek így vagy úgy megpróbálják elmagyarázni Joker eredettörténetét, ám mivel ezek még véletlenül sem egységesek, mi több, gyakran ellent is mondanak egymásnak, talán sosem fogjuk megtudni, hogy kicsoda Batman nemezise valójában. De ez nem is feltétlenül baj, hiszen a kaotikus eredet még passzol is a karakterhez.

A Gotham két legismertebb figurájának korai kapcsolatába bepillantást kínáló The Man Who Laughs képregény sem szolgálhat minden igényt tökéletesen kielégítő válaszokkal, de attól még abszolút érdemes lehet a figyelmünkre. Egyébként  one-shot sztori közvetlen folytatása a nagy sikerű Batman: Year One-nak, és bemutatta Jokert az akkor még kezdő Batmannek.

Hirdetés

A történet szerint a gothami rendőrség nyomozni kezd egy új sorozatgyilkos után, aki egy kemikáliával kezdte kivégezni a város gazdag elitjének tagjait. A helyi híradók ráaggasztják a Joker nevet, így lesz belőle az az ikonikus figura, akit megismerünk a későbbi karrierje során.

Joker ekkor azt tervezi, hogy az egész várost megmérgezi, de ez szerencsére nem jön össze neki Batman közbenjárásának köszönhetően. Kiderül, hogy Joker ugyanazzal az anyaggal akarta elteríteni Gotham utcáit, ami miatt ő maga is eldeformálódott, és a gazdag üzletemberek, akiket már megölt, részvényes támogatói voltak a cégnek, amelyik előállította azt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A sztori tehát Joker karrierjének kezdőpontja, amely egy fontos kérdést megválaszolatlanul hagyott: miért is akarta az egész várost elárasztani a cuccal? Azt tudjuk, hogy kedvenc bohócunk gyűlöli az egész várost, de ennek oka a mai napig titok. Lehet, hogy ez már örökre így is marad.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)