Hirdetés

Két film meghatározóbb volt Robert Downey Jr. életében, mint hinnéd

|

Természetesen nem azok, amikre elsőként gondolnál!

Hirdetés

Nem mindig állt ilyen jól Robert Downey Jr. szénája, mint manapság. Mostanra viszont már Hollywood és persze az átlagember számára is az egyik legkedveltebb és legismertebb színészévé vált. Legnagyobb sikereit a Marvel filmes univerzumában nyújtott szerepei miatt, Vasemberként érte el, de számára messze nem ezek voltak a legfontosabbak.

A The New York Timesnak tett nyilatkozata szerint ugyanis a 2006-os Összekutyulva és a 2020-as Dolittle a legjelentősebb karrierje szempontjából.

Hirdetés

Az Összekutyulva (The Shaggy Dog) című filmben negatív szerepben alakít egy olyan orvost, aki Tim Allen karakterét kutyává változtatja, míg A Dolittle-ben egy az állatokkal beszélő, empátiájáról is híres gyógyítót személyesít meg. Cseppet sem mellékes azonban az sem, hogy ez a két filmje kritikai és anyagi szempontból is bukásnak minősül.

Felmerülhet a kérdés, hogy egy színész vajon miért épp azokat a filmjeit/szerepeit tartja a legfontosabbnak, amelyeket a külvilág és egyúttal a szakma sem ismer el igazán. Az 1992-es Chaplinben és a 2005-ös Durr, durr és csókban nyújtott alakításai ráadásul jobb példák lehetnének arra nézve, hogy Downey Jr. miért tarthat ott, ahol ma tart.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A válasz mondhatni egyszerű: a Összekutyulva visszatérés volt számára a színészi szakmába, mivel előtte drogfüggőség és fegyverbirtoklás miatt többször ült börtönben, és egyúttal az elvonókat is megjárta. A Dolittle pedig az MCU-s szerepei utáni új kezdet volt, ami a feleségével együtt működtetett Team Downey Productions égisze alatt készült. A fokozott stressz adott volt, viszont a vállalkozás és a magánéletbeli prioritások szempontjából is előremutatóan hatott.

Downey Jr.-t egyébként még ebben a hónapban újra játhatjuk a mozikban, Christopher Nolan Oppenheimer című filmjében, amit a hazai mozikban július 20-tól vetítenek. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)