Hirdetés

Két nő állítja a Szex és New York Mr. Bigjéről, hogy szexuálisan zaklatta őt

|

Chris Noth tagadja a váadakat, de máris volt olyan cég, ami egy picit elhátrált a Szex és New York új fejezetében is szereplő színésztől.

Hirdetés

December elején mutatkozott be az HBO streamingszolgáltatásán az És egyszer csak..., a Szex és New York tízrészes visszatérése. A sorozat első részeinek egyik központi történése John James Preston, avagy Mr. Big halála, aminek kapcsán két nő történetét hozta nyilvánosságra a The Hollywood  Reporter, akik mindketten azt állítják, a karaktert alakító Chris Noth megerőszakolta őket, amire akaratlanul is emlékeztette őket a sorozat visszatérése.

A beszámoló szerint - ami elég sokkoló részleteket is tartalmaz - több mint tíz év különbséggel, 2004-ben és 2015-ben történt a két eset, az egyik Los Angelesben, a Másik New Yorkban. Az álnéven, egymástól teljesen függetlenül, a lapnak több hónap különbséggel nyilatkozó nő közül mindketten kiemelték, hogy Noth hírneve elvakította őket, és elsőre nem vették észre a színész közeledésének  aggasztó részleteit.

Hirdetés

A történetét Zoe álnéven megosztó nő nem sokkal az egyetem elvégzése után kezdett egy olyan cégnél dolgozni alacsony beosztásban, aminek Chris Noth is ügyfele volt. Egy idő után a színész flörtölni kezdett vele az irodában, majd megszerezte a cég adatbázisából Zoe munkahelyi telefonszámát és hangüzeneteket hagyott neki.

"Ez volt a Szex és New York fénykora. Olyan volt számunkra, mint egy isten"

- emlékezett vissza, miért nem látta reálisan a helyzetet.

Később egy olyan ház közös medencéjében találkozott a színésszel, ahol Zoe egy barátjának is volt lakása. Noth és Zoe egy könyvről beszélgettek, aminek a feldolgozására lehetősége nyílt a színésznek, majd mikor a nő a megbeszélteknek megfelelően visszavitte a könyvet Noth lakására, a férfi megcsókolta, amit a nő viszonzott is. Zoe ezt követően viszont távozni szeretett volna, amit a színész nem hagyott, először magához húzta, majd az ágyhoz vitte, lehúzta a ruháit, és megerőszakolta.

"Nagyon fájdalmas volt, és azt kiabáltam, hogy »Állj!«, de nem állt meg. Amikor pedig azt kérdeztem, »Legalább hoznál egy óvszert?«, akkor kinevetett"

- idézte fel az erőszakot Zoe. Ugyan a nő orvosi ellátásban is részesült és a rendőrséggel is beszélt, azt mondja, félt, hogy nem hittek volna neki, és esetleg ki is rúghatták volna, ha megnevezi a támadóját. A Hollywood Reporter az eredeti kórházi kezelést nem tudta dokumentumokkal megerősíteni, ám azt igen, hogy 2006-ban Zoe részt vett egy nemi erőszak áldozatainak szóló kezelésen.

A második történetben, amit Lily álnéven osztott meg a filmes lap, Noth talán kicsit rá is játszott arra, hogy a nála harmincöt évvel fiatalabb nő nagy rajongója volt a Szex és New Yorknak, és egy olyan étterembe hívta el, ami a sorozatban is feltűnt egy nagy parti helyszíneként. Ugyan Lilyt egy barátja is figyelmeztette, hogy a tallálkozó rosszul is elsülhet, a nő nem látta az aggasztó jeleket, elmondása szerint utólag "megalázó" beismerni, hogy nem látta, a férfi le akar majd feküdni vele. Az sem javított a helyzeten, hogy az étteremben Lily sokat ivott, mielőtt a színész közeli lakásába mentek volna, mivel az étterem bezárt.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A nő felidézte, hogy eleinte hezitált, mikor a színész megpróbálta megcsókolni, utólag már tudja, hogy ekkor kellett volna határozottan távoznia. Nem sokkal később Lily arra eszmélt, hogy Noth letolt nadrággal áll előtte és a péniszét a szájába nyomja. A nő hiába hozta fel, hogy a színész házas és van egy gyereke is, Noth azt mondta, "A házasság egy átverés. A monogámia nem létezik."

"Egy székben szexelt velem hátulról. Egy kicsit sírtam, ahogy megtörtént"

- idézte fel az erőszakot a másik áldozat, aki elmesélte, hogy Noth később tapogatózó üzeneteket küldött, amiben utal rá, hogy túllépett egy határt. Az egyik, a Hollywood Reported által is ellenőrzött SMS így szólt:

"Amúgy meg kell kérdeznem, hogy érezted magad a múlt héten. Én nagyon jól, de nem vagyok benne biztos, hogy te hogyan érezted magad."

A válaszban Lily leírta, hogy "kicsit úgy éreztem, kihasználtál", de nem vállalt fel közvetlen, nyílt konfliktust a színésszel, majd lemondott és elhalasztott későbbi találkozókat, amíg a színész nem kereste többé.

A történet publikálása előtt Noth is reagált a vádakra:

"Az ellenem felhozott vádak azoktól, akikkel évekkel, sőt, évtizedekkel ezelőtt találkoztam, kategorikusan hamisak. Ezek a történetek származhattak volna harminc nappal vagy harminc évvel ezelőttről is, a nem mindig nemet jelent, ez egy olyan határ, amit soha nem léptem át. Ezek a találkozások közös beleegyezésen alapultak. Nehéz nem megkérdőjelezni a történetek megjelenésének az időzítését. Nem tudom biztosan, miért most jelennek meg, de ebben biztos vagyok: nem erőszakoltam meg ezeket a nőket"

- szól a színész nyilatkozata.

A vádaknak egyébként már most van némi PR-vonzata, a szobabicikliket gyártó Peloton visszavont egy egy Chris Noth és Ryan Reynolds szereplésével elkészített reklámkampányt. A promóciók leforgatására eleve azért volt szükség, mert a cég részvényei esni kezdtek, miután az És egyszer csak... első részében Mr. Big karaktere egy Peloton edzés után [vigyázat spoiler!] kap szívrohamot. Ám a cég jobbnak látta szüneteltetni a kampányt, amíg nem derül ki az igazság a Noth ellen felhozott vádak kapcsán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)