Hirdetés

Kevin Feige szerint a szuperhősök nem „cheat kódok” a sikerfilmekhez

|

A Marvel Studios fejese a Pókember: Nincs hazaút kapcsán beszélt a kasszasiker mögött meghúzódó receptről.

Hirdetés

Immáron biztos, hogy a Pókember: Nincs hazaút lett 2021 legjövedelmezőbb filmje, több mint egymilliárd dollárt hozva a Marvel és a Sony konyhájára. Az MCU harmadik önálló pókkalandja viszont nem csak a kasszáknál diadalmaskodott, hiszen a nézői értékelései is elsöprően pozitívak.

A The Hollywood Reporter nemrég a főszereplő Tom Hollanddel, a producer Amy Pascallal, a Sony-fejes Tom Rothmannel és a Marvel Studiost vezető Kevin Feige-vel beszélgetett el a filmről, utóbbi pedig részletesebben is kifejtette, hogy szerinte miben rejlik a bankrobbantás titka.

Hirdetés

A csoportos interjúban többek között arról volt szó, hogy a Pókember: Nincs hazaútnak lehet-e esélye a legjobb filmnek járó Oscar-díjra, amivel még sosem tüntettek ki szuperhősös alkotást. Feige ennek kapcsán mondta el, hogy a különleges képességekkel megáldott igazságosztókat sokan egyfajta "cheat kódnak" tartják a sikerhez:

"Ez nem így van. Nem a jelmez a titok nyitja. A titok az, hogy vannak olyan művészeink, történetmesélőink és mesterembereink, akik el tudják vinni a közönséget egy utazásra. És amikor ezt a kritikusok és a nézők is elismerik, akkor úgy érzem, hogy érdemes arról beszélni, hogy az Akadémia is elismerje. És azt hiszem, erről még fogunk is beszélni a következő hetek során."

Feige azt reméli, hogy az Akadémiát (a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémiát, amely az Oscar-díj odaítéléséért felel) elgondolkodtatja majd az a művészeti megvalósítás és történetmesélés, ami egy ilyen széles közönséget képes érzelmileg összekötni.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Az MCU első embere világos üzenet fogalmazott meg ennek kapcsán:

"Jó dolog, amikor az emberek felállnak a moziban, és éljeneznek. Jó dolog, amikor törölgetik a könnyeiket, mert visszagondolnak az elmúlt 20 év mozilátogatására, és arra, hogy az mit jelentett nekik. Számomra ez egy nagyon jó dolog - ez az, amelynek az elismerésére annak idején létrehozták az Akadémiát."

Mindenki döntse el maga, hogy egyetért-e vele, az viszont biztos, hogy az ezredforduló után berobbant képregényfilmes láz valóban kitermelt egy sor produkciót, melyek a kritikusoknál és a közönségnél is hatalmasat zakóztak, bizonyítva, hogy a jelmez tényleg nem garantálja a sikert.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)