Hirdetés

Kiborultak az indiai nézők az Oppenheimer szexjelenetén, pedig a stúdió még nevetséges cenzúrával is próbálkozott

|

Christopher Nolan filmjének egyik jelenetét sokan a hinduizmus elleni támadásként értékelik.

Hirdetés

Még egy hete sincs, hogy bemutatták Christopher Nolan új filmjét, az Oppenheimert. A nagyszabású életrajzi dráma annak az időszaknak állít emléket, amikor majdnem végzetes lépesekre kényszerült az emberiség a civilizáció megőrzése érdekében. A filmet imádták a kritikusok (mi is), és a nyitóhétvége alapján a nézőknek is bejön, igaz, nem mindenhol.

Bár a film 12-es karikát kapott, az indiai bemutatót még így is csak némi korrekció után lehetett megtartani. Az egyik vitát kiváltó jelenetben Oppenheimer és szeretője, Jean Tatlock, akit Florence Pugh alakít, a légyottot megszakítva olvasnak fel a hinduk egyik szent könyvéből, a Bhagavad-Gítából. A hindu közösségek emiatt kettős mércével vádolták meg a film készítőit, mondván, bezzeg olyankor kínosan ügyelnek a téma tiszteletteljes megközelítésére, ha a muzulmán vallást mutatják be a filmvásznon.

Hirdetés

Egy másik intim jelenet végén Pugh látható félmeztelenül, ahogy egy széken ül. A színésznőt ezen a ponton egy CGI-ruhadarabbal öltöztették fel az indiai forgalmazó kérésére. A techniai megoldás átlátszó és nevetséges látványt nyújt. 

A Jean Tatlock karakterét alakító színésznő is megerősítette egy tweetjében a cenzúra tényét, amiről az Oppenheimert alakító Cillian Murphy is értetlenkedve nyilatkozott. Murphy szerint a filmben megjelenő testiség szervesen illeszkedik a történetbe, egyáltalán nem öncélú. A színésznőt az egekig magasztalja, aki annak ellenére felejthetetlen alakítást nyújt a filmvásznon, hogy a szerepe nem túl nagy.

Bár a történet önmagában is számos érdekes részletet rejt a felszín alatt, bizonyára ez a cenzúrázott képkocka is besegít a film marketingeseinek munkájába.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)