Hirdetés

Kicsoda Adam Warlock, A galaxis őrzői vol. 3. régóta várt szereplője?

|

A galaxis őrzői vol. 3. első előzetese végre megmutatta a Will Poulter által alakított Adam Warlockot, szóval épp itt az ideje átvenni, ki is ő valójában.

Hirdetés

Adam Warlock felbukkanására már fájdalmasan hosszú ideje várnak az MCU-rajongói, de időről időre le kellett hűteni a kedélyeket, nem győzték elég korán tisztázni például a Russo testvérek sem azt, hogy Warlock nem tűnik majd fel a negyedik Bosszúállók moziban sem. Az sem segített a dolgon, hogy az első és a második A galaxis őrzői-film is utalt a karakter debütálására, de ez eddig nem történt meg. Épp ezért számított hatalmas hírnek az a bejelentés, hogy a harmadik A galaxis őrzői-moziban végre tényleg látni fogjuk őt, méghozzá Will Poulter alakításában - róla egyébként társoldalunk, a Bronson írt még tavaly egy átfogó cikket, érdemes elolvasni, mennyit változott kisfiús szerepei óta az immár 29 éves színész.

Tegnap éjjel pedig berobbant A galaxis őrzői vol. 3. első előzetese, és ugyan csak pár pillanat erejéig, de magát Adam Warlockot is láthattuk benne. De ki ez a kozmikus hős/gonosz, miért olyan fontos az egész Marvel univerzum szempontjából, és miért várták őt ennyire a keményvonalas képregényrajongók? Most megpróbáljuk röviden megválaszolni ezeket a kérdéseket azok számára is, akik nem a Marvel Comics kiadványaival kelnek és fekszenek.

Hirdetés

Kicsoda Adam Warlock és mióta létezik a képregényekben?

Adam Warlock először a Fantastic Four képregénysorozat 66. lapszámában bukkant fel 1967-ben. Megalkotója a legendás duó, Stan Lee és Jack Kirby voltak. A karakter viszont ekkor még teljesen más néven debütált. Az Enclave nevezetű kutatócsoport alkotta meg őt azért, hogy kifejlesszék a tökéletes emberi lényt, az emberi evolúció egy új fokát. Egészen egyszerűen csak a férfiakra vonatkozó angol névmás tárgyesetét használták rá, vagyis "Him"-nek hívták. Him megértette, hogy gonosz célokra akarják őt használni alkotói, ezért nemes egyszerűséggel lelépett tőlük. Találkozott Thorral, valamint Sif úrnővel is, utóbbinak kedvesen megparancsolja, hogy párosodjon vele. Érthető okokból Thor ezen felhúzta magát, és majdnem halálra verte a lényt. Him ekkor regeneráló gubót növesztett maga köré.

Ebből "kikelve" újjászületett, és épp az a High Evolutionary adta neki a Warlock nevet, aki az új A galaxis őrzői-film főgonosza is lesz. High Evolutionary volt az is, aki összekapcsolta Warlockot a Végtelen Kövek egyikével, a Lélekkövet ékelte be Adam homlokába. 

Adam Warlock hős vagy gonosztevő?

Nos, Adam alapvetően pozitív karakter, létezik azonban egy gonosz jövőbeli inkarnációja, Magus. A teljesen őrült és velejéig romlott Magus egyébként annak az Igazság Egyetemes Egyházának a vezetője, ami fontos szerephez jutott a 2021-es Guardians of the Galaxy videojátékban is. Warlock egyedül nem tudott felülkerekedni a nála sokkal erősebb Maguson, így végül Pip, a troll, Gamorra és Thanos segítségével tudta csak legyőzni jövőbeli énjét, egészen pontosan eltörölték azt az idővonalat, amin Magus létezett. Dupla csavar is volt azonban ebben a sztoriban, Thanos ugyanis megmutatta Warlocknak a jövőt, ahol Adam épp haldoklott, és ismét Magus megteremtésével kacérkodott. A jelenkori Adam Warlock viszont fogta, és bezárta jövőbeli énje lelkét a Lélekkőbe, hogy véget vessen egyszer s mindenkorra a fenyegetésnek.

Adam Warlock története az elkövetkező években is szorosan összefonódott a Végtelen Kövekkel, fontos szereplője volt az Infinity Trilogynak (Infinity Gauntlet, Infinity War, Infinity Crusade képregények), és az ő nevéhez fűződik a köveket őrző Infinity Watch nevű formáció megalakítása is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Mik Adam Warlock képességei, mennyire erős?

Warlock egyedi biológiai felépítésének köszönheti legtöbb emberfeletti képességét. Ezek a képességek azonban nem fixek: Adam gyakorlatilag halhatatlan, minden idézőjeles "halála" után gubóformában regenerálódik, majd ismételten feltámad, ekkor azonban tudatalatti szinten képes változtatni saját magán, fejleszteni egyes tulajdonságait, ha épp szükséges. Mondanunk sem kell, Adam emberfeletti erővel, állóképességgel és gyorsasággal bír, ezen felül képes repülni, észlelni tudja a különböző kozmikus anomáliákat az űrben, valamilyen szintű telepatikus és energiamanipulációs tudással is bír.

Fontos megjegyezni, hogy képességei egy részét a Lélekkőből nyeri, amivel szimbiotikus kapcsolatban léteznek. Hihetetlenül szoros kötelékük miatt Adam immunis a Lélekkő hatásaira még akkor is, ha épp más használja a követ.

Magusként Adam Warlock ereje már nem is sorolható be semmiféle kozmikus skálán, olyannyira hatalmas.

Miben lesz más a filmes Adam Warlock, mint a képregényekben megismert karakter?

Az teljesen bizonyos, hogy az MCU-s Adam Warlock hátteréből úgy ahogy van, kiveszik a Végtelen Köveket, innen pedig gyakorlatilag James Gunn kreatív elméjén múlik, hogyan írja át a karakter eredettörténetét, mit változtat főbb jellemzőin, és igazából az is, hogy bele fogja-e keverni a gonosz Magust az egész sztoriba, vagy úgy ahogy van, kihagyja őt.

2023. május 4-én mindenesetre biztosan sokkal okosabbak leszünk, ekkor érkezik meg ugyanis a hazai mozikba a A galaxis őrzői vol. 3. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)