Hirdetés

Kicsoda Kang, a hódító, aki elvileg A Hangya 3 főgonosza lesz?

|

Elvileg megvan, Hangya és Darázs kivel fog legközelebb összecsapni a mozikban, Kang viszont egy olyan különleges gonosztevő, aki később nagy hatással lehet az egész filmes univerzumra is.

Hirdetés

A napokban elkezdtek szállingózni a hírek azzal kapcsolatban, hogy a Marvel egyik leghatalmasabb gonosztevője feltűnhet A Hangya 3-ban: egészen konkrétan Kang, a hódító MCU-s debütálásra lehet számítani, és elvileg már azt is tudhatjuk, hogy Lovecraft Countryból is ismert Jonathan Majors kapja meg a szerepet. Kang egyike a Marvel Comics legizgalmasabb gonosztevőinek, aki általában a Bosszúállókkal akasztja össze bajszát, de eredete inkább a Fantasztikus Négyeshez és Fátum Doktorhoz köthető - utóbbiak még nem bukkantak fel eddig az MCU-ban, így minden bizonnyal máshogy közeli majd meg a karaktert a harmadik A Hangya film, de így sem árthat, ha az ember legalább nagy vonalakban ismeri Kang, a hódító képregényes múltját. 

Hirdetés

Vissza a jövőbe

Kang a távoli jövőben, egészen pontosan a 31. században születik meg Nathaniel Richards néven. Elvileg Reed Richardsnak, a Fantasztikus Négyes vezetőjének a távoli leszármazottja, de felmerült már több képregényben az is, hogy igazából Victor von Doomot, azaz Fátum Doktort tudhatja a felmenői között. Tudósként az elmúlt korok megszállottjává vált, miután pedig megtalálta Fátum Doktor időgépét, visszautazott a régmúltba. Egészen pontosan az ókori Egyiptomot vette célba, ahol Rama-Tut néven fáraóként uralkodott. Az volt a terve, hogy megtalálja En Sabah Nurt, a későbbi Apokalipszist (őt többek között az X-Men filmbekben már láthattátok), akit örökösének szánt. Végül a Fantasztikus Négyes (akik egyéb okokból szintén tettek egy időutazós kört) került vele szembe, és annak rendje s módja szerint el is látták a baját. Mindez a Fantastic Four 1963 októberében megjelent 19. számában történt.

Rama-Tut az ókori Egyiptomban

A 20. századba utazva Nathaniel Richards közelebbi ismeretséget kötött Fátum Doktorral, akit saját ősének gondolt. Fátum páncélzatát alapul véve tervezett magának egy saját vértet, és felvette a Scarlet Centurio nevet. Ekkor már a Bosszúállókat pécézte ki magának, és időutazóhoz méltó tervet eszelt ki: alternatív idővonalakról összeszedte a hősök másait, majd őket küldte a csapat ellen (Avengers Annual #2 - 1968). A várt siker nyilván elmaradt. Már Nathaniel Richards második új személyazonosságánál tartunk, de még mindig nem esett szó Kangról, ez pedig nem véletlen.

Időutazóként gyakorlatilag az egész Marvel kontinuitást telepakolta saját másaival és alternatív verzióival, gyakorlatilag egy seregnyi Nathaniel Richards, avagy Kang található meg a multiverzumban. 

Ez a vonal a mozifilmek tekintetében is nagyon érdekes lehet, hiszen a Bosszúállók: Végjátékból már tudjuk, hogy az MCU filmekben is minden egyes időugrás párhuzamos idővonalakat hoz létre abban az esetben, ha az adott valóságban megváltozik valami (ezért kellett a nagy kaland végén az összes Végtelen Követ visszajuttatni a helyére). A szabályok tehát hasonlóak, mint a képregényekben, Kang pedig így alaposan felkavarhatja a multiverzumok tényével most még épp csak ismerkedő Marvel filmes univerzumot.

Scarlet Centurio

Megszületik a hódító

Ismételt bukása után Richards megpróbált visszatérni a 31. századba, de ezer évvel elvétette az időugrást. Egy barbár korban találta magát, ahol a Földön hatalmas háború dúlt, az emberiség pedig igazából már nincs is tisztában azzal, hogyan kellene használnia a rá maradt, fejlett technológiát. Végtelenül egyszerű dolga volt: átvette az uralmat az egész bolygó felett, és felvette a Kang, a hódító nevet. Azt gondolhatnátok, hogy egy ilyen diadal után kényelmesen hátradőlt a karosszékében, de egyáltalán nem ez volt a helyzet. A távoli jövőben a Föld haldoklott, Kang pedig egy élő, virágzó birodalmat akart magának.

Épp ezért folyamatosan megpróbált visszatérni a 20. századba, a hősök korába, és gyakorlatilag az évek alatt minden fontosabb Marvel karakterrel megharcolt. 

Volt, amikor egy Pókembernek kinéző robottal akarta elintézni a Bosszúállókat, máskor a Nagymesterrel kelt birokra kozmikus hatalmakat remélve (az ő filmes verzióját ugyebár Jeff Goldblum alakította a Thor: Ragnarökben), vagy épp Hulkot ragadta el, és küldte vissza 1917-be, egészen pontosan Franciaországba, hogy furmányos módon megölje Bruce Banner nagyapját. 

Kang, a hódító

Kangnak nincsenek szuperképességei, de tudósként technikai és történelmi ismeretei kiemelkedőek. Valódi ereje a jövőből származó technológián, páncélján, fegyverein alapul, ezek segítségével tudott a Föld legnagyobb hőseinek is méltó és félelmetes ellenfelévé válni. Az elmúlt évtizedekben megszámlálhatatlanul sok verziója bukkant fel a történelem különböző pontjain, párat ezek közül pedig mindenképp érdemes lehet még külön is kiemelnünk.

Az idő öreg őre és a vaspáncélos ifjonc 

Ezek közül az egyik Immortus, az a személy, akivé Kang egyszer később majd válni fog. Valamikor a jövőben Kang belefáradva a folyamatos csatározásokba a Time-Keeper nevezetű idegen lények szolgálatába áll, az ő követük lesz. Feladata nem kevesebb, mint az ismert idővonalak védelmezése. Uralmának központjává a Limbo nevezetű, dimenziókon kívüli tér válik, ő maga pedig felveszi az Immortus nevet. Ettől persze cseppet sem lett jófiú, harcolt a Bosszúállók ellen és mellettük is, végül pedig, ahogy azt sejteni lehetett, a Time-Keeperek ellen fordult. 

Immortus

Még Immortusnál is sokkal érdekesebb azonban Iron Lad. Richards ezen fiatal verziója már jó korán rájött arra, hogy egyszer majd ő lesz Kang, a srácnak azonban cseppet sem tetszett ez a jövőkép. 16 éves korában a fiatal Nathanielt épp megkéselte volna pár gazfickó, mikor megjelent az idős Kang, és megmentette őt. Elvileg épp ez a támadás indította volna el őt a sötét oldal felé. Kang végigvezette Nathanielt az idővonalon, megmutatta neki azt a megannyi kudarcot, amivel a jövőben szembesülnie kell. Mindettől azt várta, hogy Nathaniel tanulni fog a még el nem követett hibákból, és egy sokkal jobb, sikeresebb hódítóvá válik. A dolog pont fordítva sült el: Nathanielt elborzasztotta, amit látott, így megszerezte az időutazást lehetővé tévő technológiát, és napjainkban kötött ki.

Pont akkor érkezett meg, mikor a Bosszúállók csapata feloszlott (erről szólt az Avengers Disassembled történetszál), a hősi ambíciókkal bíró Nathaniel viszont így sem tétlenkedett. Pár fiatal szuperhőssel együtt megalapította az Ifjú Bosszúállókat (Young Avengers), és magára öltött egy Vasemberéhez hasonló páncélt, így lett belőle Iron Lad.

Iron Lad

Elég egyértelmű, hogy Kang képregényes múltja bőséges alapanyagot biztosítana akár több mozifilmhez is, így nagyon kíváncsian várjuk, hogy mit kezdenek majd vele A Hangya 3 alkotói. Ha esetleg az Iron Lad vonalat is megpendítik, akkor remekül megágyazhatnának egy későbbi Ifjú Bosszúállók mozinak is. Csak remélni tudjuk, hogy egy ilyen kaliberű szupergonoszt nem "pazarol" majd el a Marvel Studios egyetlen filmre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)