Hirdetés

Kiderült, hogy 2024-ben ki a filmipar leggazdagabb híressége

|

A Forbes által összeállított listán vannak rendezők, sportolók és énekesek is.

Hirdetés

A Forbes rendszeresen készít toplistákat különféle területeken: tavaly például összehozták 2023 legértékesebb magyar influenszereinek Top 20-as sorrendjét, de annak is utánanéztek, hogy kik voltak 2023 legjobban kereső színészei (nem meglepő módon Adam Sandler végzett az élen). 

A magazin ezúttal a milliárdos hírességeket rangsorolta, de nem szorítkozott egyetlen ágazatra, ugyanúgy figyelembe vette a filmipart, a zeneipart és a különböző sportokat is. A Forbes azért felhívta rá a figyelmet, hogy ezek a celebek nemcsak a fő tevékenységüknek köszönhetik vagyonukat, hanem egyéb érdekeltségeik is közrejátszanak, legyenek azok üzletek, brandek vagy bármi más. 

Hirdetés

Hogy mennyire sok lábon állnak az alábbi arcok, azt mi sem bizonyítja jobban, mint Rihanna, akinek énekesi karrierje mellett több cégben is részesedése van: a Fenty Beauty sminkmárka, az LVMH luxusóriás és a Savage X Fenty fehérneműgyártó jócskán hozzájárult a popsztár vagyonához. 

A lap arra is rávilágított, hogy a rangsor 14 szereplője közül 10 lett milliárdos az elmúlt négy évben, szóval bukkantak fel új nevek a listán a korábbi összeállítások óta. Persze akadnak kirobbanthatatlan hírességek is, mint például a Star Wars egykori ura, George Lucas, aki 2012-ben eladta a franchise-t és a LucasFilmet a Disney-nek. És nem ő az egyetlen az alábbiak közül, aki Hollywoodból jött, hiszen ott van az egyik legikonikusabb producer és rendező, Steven Spielberg (akinek olyan franchise-okat köszönhetünk, mint a Jurassic Park és az Indiana Jones), valamint az a Peter Jackson is, aki A Gyűrűk Ura- és A hobbit-filmek mellett a Weta Digitalból is megszedte magát. 

Íme 2024 legtehetősebb milliárdos hírességei a Forbes összeállítása alapján (a sorrend a nettó vagyonok alapján készült): 

  1. George Lucas: 5,5 milliárd dollár
  2. Steven Spielberg: 4,8 milliárd dollár
  3. Michael Jordan: 3,2 milliárd dollár
  4. Oprah Winfrey: 2,8 milliárd dollár
  5. Jay-Z: 2,5 milliárd dollár
  6. Kim Kardashian: 1,7 milliárd dollár
  7. Peter Jackson: 1,5 milliárd dollár
  8. Tyler Perry: 1,4 milliárd dollár
  9. Rihanna: 1,4 milliárd dollár
  10. Tiger Woods: 1,3 milliárd dollár
  11. LeBron James: 1,2 milliárd dollár
  12. Magic Johnson: 1,2 milliárd dollár
  13. Dick Wolf: 1,2 milliárd dollár
  14. Taylor Swift: 1,1 milliárd dollár dollár
A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)