Hirdetés

Megmenekülhet a Harry Potter rajongók Dobby-emlékműve, ha végre nem hagy ott mindenki zoknit

|

A környezetvédelmi aggályok miatt nagy volt a kockázata annak, hogy elköltöztetik a zokniszentélyt a walesi tengerpartról.

Hirdetés

Sokan zárták szívükbe a Harry Potter franchise egyik manóját, Dobby-t, aki a Harry Potter és a Halál ereklyéi első részében az életét adta a barátaiért. Harryék azon a helyen temették el, ahol elhunyt, egy festői tengerparton, aminek a walesi Freashwater West Beach szolgáltatta a helyszínt Pembrokeshire-ben. A rajongók természetesen sok más forgatási színhely mellett ezt is felkutatták, hogy megemlékezzenek a karakterről, és egy emlékhelyet is állítottak neki. 

Pontosan a nagy népszerűség miatt került veszélybe a hely, ugyanis a fenntartást felügyelő szervezet környezetvédelmi aggályok miatt a keresztekkel, zoknikkal és színes kövekkel diszített "zarándokhely" eltávolítását vagy áthelyezését helyezte kilátásba pár hónapja, ám a végleges döntést környezetvédelmi vizsgálat és közvéleménykutatás is megelőzte. 

Hirdetés

A The New York Times beszámolója szerint a National Trust Wales szervezet tisztviselői nyolc hónapon át vizsgálták a helyszínt és úgy döntöttek, hogy az emlékmű a helyén maradhat ugyan, de figyelmeztetést adtak ki a rajongók számára: 

"A Dobby emlékmű a közeljövőben a Freshwater Westnél maradhat, hogy az emberek élvezhessék. A Trust arra kéri a látogatókat, hogy az emlékmű meglátogatásakor csak fényképeket készítsenek, hogy ezzel is segítsék a tágabb táj védelmét".

A szervezet a felülvizsgálat eredményében azt is megjegyezte, hogy az olyasfajta tárgyak, mint a zoknik, csecsebecsék és festett kavicsok darabkái bekerülhetnek a tengeri környezetbe és a táplálékláncba, így veszélyeztethetik az élővilágot. 

"Bár örülünk, hogy ilyen sokan szeretnék meglátogatni, egyensúlyt kell teremtenünk a terület népszerűsége, a strand és a környezet érzékenységére gyakorolt hatások, valamint a létesítményekre és a környező utakra nehezedő nyomás között."

- tette hozzá az egyik tisztviselő. Ha tehát arra jártok, bármennyire is csábító, hogy egy zoknit hagytok ott, ne tegyétek, mert az a környezet és az emlékmű vesztét is jelentheti. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)