Hirdetés

Kiderült, hogy az igazi Pocahontas is Edward Norton egyik felmenője

|

Több száz évvel ezelőtti történetre derült most fény.

Hirdetés

Napjainkban már igen fejlett módszerek vannak arra, hogy felderítsék az emberek őseit, akár több száz évre visszamenőleg, amivel érdekes kapcsolatokra lehet fényt deríteni, és az is kiderülhet, hogy honnan származik a vizsgált alany.

Nemrég az 53 éves színész, Edward Norton felmenőit kutatták, ennek során pedig kiderült, hogy a 17. században élő Pocahontas is a felmenőinek egyike.

Hirdetés

Edward Norton, akit legutóbb a Tőrbe ejtve: Az üveghagymában láthattunk Miles Bron szerepében, a PBS csatornán vett részt a Finding Your Roots című showban, aminek műsorvezetője, Henry Louis Gates Jr. határozottan kijelentette, hogy megállapítható a kapcsolat Edward Norton és Pocahontas között:

"Hivatalosan igazolható, hogy rokoni kapcsolatban állsz Pocahontasszal és férjével, John Rolfe-fal."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A legenda szerint Pocahontas volt, aki a 17. század elején elsőként fogadta az angol gyarmatosítókat a mai USA területén, és ahogy a meséből is ismerjük, bár megmentette John Smith életét, végül mégsem hozzá, hanem Rolfe-hoz ment feleségül. A legpontosabb információk szerint 1614. április ötödikén házasodtak össze, Pocahontas azonban három év múlva el is hunyt. Férje valamikor 1622 márciusában követte őt.

Kiderült továbbá, hogy Norton felmenői között egy rabszolgatartó is található, aki egy férfit és egy nőt, továbbá öt kislányt tartott rabszolgaként. Erről a színész elmondta, ez nagyon nem tetszik neki, és kényelmetlenül érzi magát miatta.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)