Hirdetés

Kijöttek az első kritikák - a Morbiusnál is rosszabb lett a Madame Web?

|

A Sony Pókember nélküli filmes pókuniverzuma ismét bővül, de a sajtó nincs tőle elájulva.

Hirdetés

A Tom Holland-féle Pókembert a Marvel Studiosszal közösen terelgeti a Sony, az animációs filmek pedig külön világot képviselnek, így a vállalat saját szuperhősös moziverzumát eddig a Venom, a Venom 2. - Vérontó és a Morbius képviselte, de idén három további projekttel fog kiegészülni: a sort a Madame Web nyitja, aztán jön a Karven, a vadász, végül a harmadik Venom film zárja az évet. 

Eddig a Sony felemás eredményeket tudott csak elérni a Pókember ellenfeleire/szövetségeseire koncentráló önálló filmjeivel, és az előrejelzések szerint a Madame Web sem fogja megrengetni a mozikat. Sőt, a legelső kritikák alapján nem csak anyagilag rezeg a léc. 

Hirdetés

A hír írásának pillanatában a Rotten Tomatoeson 40 kritika alapján 4,4/10 az átlagpontszám, és csupán 23%-uk pozitív. A Metacriticen sem fényesebb a helyzet: ott 21 vélemény közül mindösszesen 10 százalék pozitív, 33 százalék vegyes és 57% negatív, 28/100 pont eddig a mérleg. 

Már ez is lehangoló, de az igazi arconcsapás akkor ért, amikor beleolvastunk az értékelésekbe. A Rolling Stone szerint ez a - katasztrofálisan sikerült - Macskák szuperhősös megfelelője, amelyben egyetlen döntésnek sincs értelme. A The Wrap véleménye alapján nemcsak a valódi érzelmi mag hiányzik belőle, de számos olyan kulcsfontosságú elem is, amelyek sikeressé tesznek egy filmet.

A Vanity Fair egy Pepsi-reklámnak tartja; a CNN úgy véli, hogy ez inkább egy hosszabb prológus egy következő filmhez; a USA Today íróját a 2000-es évek közepének kellemetlen szuperhősös időszakára emlékezteti; a Variety munkatársa Bosszúállók-koppintásnak érzi; az IndieWire szerzője szerint olyanok készítették, akik még sosem láttak modern szuperhősfilmet; a United Press International odáig megy, hogy a Madame Web rosszabb, mint a Macskanő vagy a Batman és Robin. 

Akad azért pár pozitívabb hangvételű kritika is, bár azok sincsenek elragadtatva: a RogerEbert.com például azzal összegez, hogy a film nem lett olyan katasztrofális, mint amit a béna trailer vagy a februári premier sugallna, a Slashfilm esetlennek és furcsán bájosnak nevezte, a ComicBook.com pedig azt állítja, hogy akárhogyan is sikerült a végeredmény, a Madame Web azt mutatja, hogy a Sony Pókember-univerzumában akkor van potenciál, ha nem próbál meg filmes univerzummá válni.

Ti adni fogtok a filmnek egy esélyt a mozikban vagy megvárjátok a streaming debütöt?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)