Hirdetés

Kikerült a Rust azon filmjelenete, amiben Alec Baldwin kezében elsül a fegyver

|

A felvételt a Santa Fe megyei seriff tette közzé a Rusttal kapcsolatos nyomozás kapcsán.

Hirdetés

Mivel a média folyamatosan beszámol a fejleményekről, ezért valószínűleg kevesen vannak, akik nem hallottak idáig a tavaly októberben, egy új-mexikói filmforgatáson történt tragikus esetről, amelyben a Rust című western egyik jelenetének felvételekor Alec Baldwin véletlenül lelőtte a film operatőrét, Halyna Hutchinst, és megsebesítette annak rendezőjét, Joel Souzát. Bár Souza szerencsésen túlélte a balesetet, Hutchins elhunyt, azóta pedig folyik a nyomozás azzal kapcsolatban, hogy ki hibázott.

Ahogyan azt mi is megírtuk nemrég, a Santa Fe megyei seriffhivatal mellett Új-Mexikó Környezetvédelmi Minisztériuma is vizsgálódott az ügyben, és megbüntette a menedzsmentet hanyagság miatt: a maximálisan kiszabható, közel 47 millió forintos pénzbírsággal sújtották a produkciót

Hirdetés

A New York Times jelentése szerint a média nyomására úgy döntöttek a hatóságok, hogy megmutatják, milyen rendelkezésre álló adatok alapján adják fog dönteni az ügyészség. Ezek között pedig szerepel az a filmjelenet is, amelyben Baldwin elsüti azt a bizonyos fegyvert, de a videó nem csak ezt mutatja meg, hanem a helyszínelésből is ízelítőt ad. Bár a felvételen nem látszik semmi korhatáros, a történekre és a téma érzékenységére való tekintettel felhívjuk a figyelmet rá, hogy csak saját felelősségre nézzétek meg. 

A Hutchins családja által indított per a film hét producerét (köztük Alec Baldwint), valamint több stábtagot - például Hannah Gutierrez-Reed fegyverkezelőt és Dave Halls első rendezőasszisztenst - teszi meg felelősnek. Amint ítélet születik az ügyben, jelentkezünk a részletekkel. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)