Hirdetés

Kína kedvéért válhatott meg az egyik legnagyobb sztárjától az Apple

|

Egy sikeres műsorral már biztosan szegényebb lesz az Apple TV+ streaming platform.

Hirdetés

November elsején lesz kerek négy éve, hogy az előzetes pletykákat beigazolva az Apple leleplezte a vadonatúj Apple TV+ streaming platformot, amely ugyan azóta sem hasít ki óriási szeletet a piacból, de számos elismerést szerzett magának azzal, hogy a Netflix- és a Disney-féle mennyiségfókuszú tartalomgyártás helyett inkább a minőségre igyekszik koncentrálni.

Most azonban egy olyan hír kapott szárnyra a szolgáltatás kapcsán, ami nem tünteti fel túl jó fényben Tim Cookékat, a jelek szerint ugyanis az egykor még a Nagy Testvér elleni harccal kampányoló Apple manapság a legnagyobb sztárjaitól is kész megválni, csak hogy ne akassza össze a bajszát a totalitárius Kínával.

Hirdetés

A The New York Times szellőztette meg az értesülést, hogy az Apple TV+ egyik húzóneve, a műsorvezető-komikus Jon Stewart nem készít több részt a platformra forgatott, jó kritikáknak örvendő The Problem With Jon Stewart című talkshowból, miután összekülönbözött a vezetőséggel a betervezett harmadik évad tartalmán. Az almás cégnél állítólag az verte ki a biztosítékot, hogy Stewart Kína és a mesterséges intelligencia témájára is kitért volna a szezon során.

Azt sajnos a napilap sem tudja, hogy ezen belül mit kifogásolt az Apple, de logikusnak tűnik a következtetés, hogy a kifogásolt epizódok kritikusan álltak volna az említett kérdésekhez. A jelentéshez már a The Hollywood Reporter tette hozzá, hogy a cupertinóiak állítólag közvetlenül Stewart és csapata tudtára adták, hogy "igazodniuk" kell a vállalat nézeteihez a megvitatott témák kapcsán, megfenyegetve a műsorvezetőt a program elkaszálásával.

A közel 40 éves karriert felépítő, a Comedy Centralon 1999 és 2015 között futott The Daily Show-val világhírűvé vált Stewart azonban nem engedett, és mindössze pár héttel a forgatások kezdete előtt otthagyta a produkciót. Amennyiben a sajtóértesülések nem tévednek, az eset szemléletes képet mutat arról, hogy az Apple mennyire óvatosan bánik a rengeteg almás terméket felszívó Kínával, hiszen a műsorvezető megszerzése a streamingplatform eddigi egyik legnagyobb húzása volt, a visszajelzések alapján pedig a The Problem with Jon Stewart hozta is a tőle elvárt színvonalat.

Cikkünk írásáig Stewart és az Apple sem kommentálták a pletykát.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)