Hirdetés

Kirúgott három újságírót a Golden Globe szervezete, köztük van a magyar Návai Anikó is

|

Az indok a Golden Globe etikai kódexének megsértése volt.

Hirdetés

Rengeteg kritika érte anno a Golden Globe-ot is szervező Hollywood Foreign Press Associationt (HFPA), a szervezetet, melynek olyan újságírók voltak a tagjai, akik Kaliforniában élnek és külföldi lapoknak, tévéknek dolgoznak, vagy pedig saját YouTube-csatornát tartanak fenn. A helyzet végül odáig fajult, hogy idén a HFPA gyakorlatilag megszűnt, jobban mondva azonban inkább csak átalakult: a nonprofit szervezetet felvásárolta az Eldridge Industries és a Dick Clark Productions. 

Érthető módon próbálják azóta inkább elkerülni a botrányokat, valószínűleg ez vezethetett most oda, hogy három újságírót nemes egyszerűséggel kirúgtak a szervezetből, ők mostantól nem szavazhatnak a Golden Globe-díjakra.

Hirdetés

Számunkra pedig azért lehet mindez különösen érdekes, mert Howaida Hamdy és Munawar Hosain mellett a harmadik kirúgott újságíró a magyar Návai Anikó lett. A hivatalos indoklás szerint mindhárman megszegték a Golden Globe mögött álló cég etikai kódexét.

Konkrétumokat csak Howaida Hamdy kapcsán egyszerű találni, ő nemrég azért kapott a nyakába egy belső vizsgálatot, mert állítólag antiszemita üzeneteket tweetelt arabul, és nem voltak mentesek ezektől maguk a kritikái sem. 

Návai Anikó egyébként 2021-ben azzal okozott hatalmas botrányt, hogy a Nők Lapjában egy plagizált Scarlett Johansson-interjút közölt le, gyakorlatilag más anyagokból ollózta össze a cikket.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)