Hirdetés

Könnyen lehet, hogy ezeket a Disney filmeket már nem fogod látni 2023-ban

|

Kezdi utolérni a nagy stúdiókat is a forgatókönyvírók és a színészek sztrájkja, hamarosan bejelenthetik az első premierek csúszását.

Hirdetés

Nem csak továbbra is teljes erővel dübörög az amerikai forgatókönyvírók sztrájkja, de a munkabeszüntetéshez csatlakoztak maguk a színészek is, így olyan helyzet állt elő, amire nagyjából 60 éve nem volt példa: egész Hollywood teljesen leállhat. Sorra mennek el kényszerpihenőre olyan filmek forgatásai, mint például a Deadpool 3, de ez nyilván csak az egyik hozadéka a sztrájknak. 

A csúszó forgatási munkák miatt a stúdióknak a premierek naptárát is újra kell tervezni, ez pedig értelemszerűen azzal is jár, hogy jobban szét kell húzni a tervezett megjelenéseket, és bizonyos bemutatók csúszni fognak. A Warner Bros. Discovery elvileg már fontolgatja, hogy egészen 2024-ig eltolja a novemberre tervezett Dűne: Második rész, és a decemberi Aquaman és az Elveszett királyság, valamint Bíborszín premierjét. A Bloomberg értesülései szerint pedig a The Walt Disney Company is hasonló terveken rágódik épp.

Hirdetés
  • Az Emma Stone, Mark Ruffalo és Willem Dafoe főszereplésével készülő, jelenleg szeptemberi bemutatóval rendelkező Poor Things lehet az egyik olyan mozi, amit későbbre tolnak.
  • Hasonló sorsra juthat Taika Waititi új filmje, A győztes gól (Next Goal Wins), melynek Michael Fassbender lesz a főszereplője, valamint a Walt Disney Animation Studios következő dobása, a Kívánság (Wish) is.
  • Ugyanez a helyzet a Jonathan Majors főszereplésével készült drámával, a Magazine Dreamsszel is.

Ahogy a felsorolt címekből látszik, a Disney nem a legnagyobb dobásokat akarja tologatni, a jelek szerint nincs veszélyben például a novemberben érkező Marvelek. A héten bemutatásra kerülő Kísértetkastély (The Haunted Mansion) pedig már egészen egyszerűen túl közel volt a premierhez, így nem tudták elhalasztani - ez mondjuk azt eredményezte, hogy vörös szőnyeges bemutatóját a film sztárjai nélkül tartották meg (a színészek a sztrájk miatt nem vesznek részt egyetlen sajtóeseményen sem).

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)