Hirdetés

Leállt az egész filmipar, minden fontosabb premiert és forgatást elhalasztottak

|

Egyelőre fel sem lehet mérni, milyen hatásai lesznek annak, hogy teljes stopot nyomott be Hollywood, azaz nem csak a filmbemutatókat halasztották el, hanem áll az összes nagy filmes és tévésorozatos forgatás is, ki tudja meddig.

Hirdetés

Több évtizedes mélyponton vannak a mozibevételek, a filmipar rövid idő alatt 20 milliárd dolláros veszteséget produkált, azt pedig egyelőre megbecsülni sem lehet, végül mennyire sínyli meg az iparág azt a krízist, amelyhez foghatót eddig még sosem kellett átélnie. A koronavírusjárvány miatt egy halom premiert halasztottak el, illetve szinte az összes film és sorozat forgatását is hosszabb-rövidebb időre felfüggesztették. Most ezek közül gyűjtöttük össze a geek-vonalon leginkább relevánsakat. 

Hirdetés

A Disney az elsők között jelentette be, hogy elhalasztják a Mulan és Az új mutánsok premierjét. A Halálos iramban 9 bemutatóján egy teljesen évet csúszttak, az új James Bond film pedig fél évet késik. Sokáig húzták a Fekete Özvegy mozi kérdését, de végül csak bejelentette a Disney, hogy ez a film sem kerülhet az eredeti tervek szerint moziba.

Az HBO The Last of Us sorozat kapcsán eddig annyit árultak el a készítők, hogy a The Last of Us Part II megjelenését biztosan megvárják vele, de ha május végéig nem javul a helyzet, akkor itt is csúszás várható. A Netflix első körben minden amerikai forgatását, így a Stranger Things negyedik évadának munkálatait állította le, de később a külföldön forgó szériáknál is behúzták a vészféket, leállt a Vaják második évadának forgatása is - itt egyébként első körben csak egy rövidebb szünetet terveztek be, de kiderült, hogy Kristofer Hivju is elkapta a koronavírust, a Trónok harca sztárja pedig bárkit megfertőzhetett a The Witcher folytatásának stábjából, szóval a tervezettnél biztosan hosszabb szünet várható. Nem úszta meg a leállási hullámot az Amazon A Gyűrűk Ura sorozata sem. A Disney először a The Falcon and the Winter Soldier forgatását lőtte le, majd leállította az összes filmes és sorozatos projektjét. A Warner Bros. kicsivel tovább kivárt, mint a többi stúdió, de végül először a The Batman, majd a Mátrix 4 forgatását is elnapolta. James Cameron Avatar szériája is erre a sorsra jutott, leállt folytatások a forgatása. Az évek óta húzódó Uncharted filmadaptációról is kiderült, hogy nem tudják majd elkezdeni időben a forgatást. 

Mindeközben a Universal új megoldással kísérletezik, ugyanis jelenleg is moziműsoron lévő filmjeit (Emma, Vadászat, A láthatlan ember.) digitális is bemutatja, a Trollok a világ körül pedig egyszerre fog megjelenni online, illetve a mozikban is - már persze, ha akkor épp nyitva lesznek a mozik. 

A Puliwood két igazán méretes listában gyűjtötte össze az összes filmet és sorozatot, amelyek premierjét vagy forgatását elhalasztották a koronavírusjárvány miatt, szóval ha egy még teljesebb összképre vagytok kíváncsiak, akkor érdemes ezekre is vetni egy pillantást. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)