Hirdetés

Közel 30 év után ismét vizsgálhatják, ki és hogyan drogozta be anno a Titanic stábját

|

Valaki drogot kevert a levesbe, még James Cameron is rosszul lett tőle.

Hirdetés

Nem csak azért volt emlékezetes mozi James Cameron 1997-es Titanicja, mert a film hazavitt összesen 11 darab Oscar-díjat, illetve 2,2 milliárd dolláros összesített bevételével ez máig a világ negyedik legnagyobb összeget termelő mozija (csak a két Avatar és a Bosszúállók: Végjáték előzik meg). Ez a film, pontosabban ennek forgatása ugyanis azért is örökre a szakma emlékezetébe vésődött, mert valaki bedrogozta a stáb nagy részét, és a mai napig nem derült még ki, hogy egészen pontosan ki tette ezt.

A kanadai Új-Skóciában történt meg az egész bizarr eset: valaki az angyalpornak is nevezett hallucinogén kábítószert, fenciklidint (PCP-t) kevert a stáb homárlevesébe és forrásoktól függően nagyjából 50-80 stábtag ennek következtében kórházba került - köztük volt a rendező, James Cameron is.

Hirdetés

A PCP a múltban fájdalomcsillapításra használt disszociatív drog hallucinogén hatásokkal. Erőteljes hatást vált ki az idegrendszerben, megváltoztatva az észlelési funkciókat, a motorikus funkciókat, illetve az autonóm idegrendszeri szabályozást.  Ismert a kiszámíthatatlan kedélyváltoztató hatása is, amely egyesekben elidegenedés érzéseként, másokban megnőtt aktivitásként nyilvánul meg. Ezt maguk a stábtagok is megtapasztalhatták: voltak, akik sírógörcsöt kaptak, míg mások nem bírták abbahagyni a nevetést. 

Akadtak olyanok is, akiknek szinte meg sem kottyant az egész: a Brock Lovettet alakító Bill Paxton például annyira unta a kórházban uralkodó káoszt, hogy inkább visszament a hotelszobájába sörözgetni. 

Az ügy kapcsán indított nyomozást végül 1999-ben lezárták, és nem jöttek rá az illetékesek, hogy ki lehetett a tettes, most viszont újra megnyitották az ügy aktáit. Elképzelhető tehát, hogy a közeljövőben végre kiderül, ki és miért tartotta jó ötletnek angyalporral fűszerezni a Titanic stábjának homárlevesét. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)