Hirdetés

Látványosnak ígérkező animációs filmeken dolgozik a magyar DIGIC

|

Már meg is mutatták az első projektjük látványterveit.

Hirdetés

A 2002-ben alapított, budapesti székhelyű DIGIC minőségi filmes és videojátékos trailereket, játékokon belüli átvezetőket készít. Többek között olyan világhírű franchise-okkal foglalkoztak eddig, mint az Assassin's Creed, a Call of Duty, a Destiny, a The Witcher, az Uncharted, a League of Legends és a Final Fantasy.

Aztán szintet léptek, és a Netflixen látható Love, Death + Robots névre keresztelt antológiasorozatba saját rövidfilmet készítettek The Secret War címmel, amelyet a zsűri Annie-díjjal ismert el. 2022-től már a Saber Interactive részeként az Embracer Grouphoz tartozik a csapat. 

Most elérkezett az idő, hogy ismét szintet lépjen a DIGIC: animációs filmeken kezdtek el dolgozni. 

Hirdetés

A hazai csapat és a glasgow-i Axis Studios (Scrooge: A Christmas Carol, Love, Death + Robots, Happy!) egy két projektre kiterjedő együttműködést jelentettek be, amelynek keretében két animációs filmet készítenek. Ezek közül először a Worlds Apart című egész estés fantasy-kalandfilm fog megvalósulni: a közlemény szerint ez egy olyan világban játszódik, amelyet két ideológia oszt meg, a "rend és a fegyelem megszállottsága, valamint a csodák által vezérelt könnyelműség". Ez az ellentét pedig háborúval fenyegeti a birodalmat, a készítők célja tehát az egység jelentőségének megvilágítása egy megosztott világban. A DIGIC vezetője, Rabb Sándor Alex kihangsúlyozta: 

"Célunk, hogy ezzel a történettel arra inspiráljuk a közönséget, hogy ismerjék meg a világban található különböző, sokszor akár ellentmondó értékeket, és legyenek nyitottabbak, elfogadóbbak egymással, és ezzel teremtsük meg egy harmonikusabb jövő közös vízióját."

Az Axis Studios vezérigazgatója, Richard Scott pedig elmondta, hogy a Worlds Apart történetében egyszerre van jelen az időtlen történetmesélés, a fantasy és tündérmesék világa, valamint az akciófilmek dinamikája is. Az első látványterveken már láthatjuk is, hogy mire számíthatunk tőle: 

A DIGIC és az Axis várhatóan még év vége előtt pitchelik a projektet a potenciális finanszírozóknak, és remélhetőleg minél előbb a hazai mozikban láthatjuk majd a végeredményt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)