Hirdetés

Lenyűgöző, legendákkal teli koncerttel búcsúztatták a Foo Fighters dobosát

|

A márciusban elhunyt Taylor Hawkins emlékkoncertjén Paul McCartney, Liam Gallagher, és saját fia is fellépett.

Hirdetés

2022 márciusában holtan találták szállodai szobájában a Foo Fighters dobosát, Taylor Hawkinst, aki 1997 óta erősítette Dave Grohl zenekarát, elképesztő energiával és tehetséggel játszott, és mindenki egy kedves, vicces embernek ismerte. A banda természetesen azonnal lemondta a turnéját, majd júniusban bejelentették, hogy két emlékkoncerttel tisztelegnek Hawkins előtt.

Az egyiket a hétvégén tartották a londoni Wembley-ben, a másik szeptember végén lesz Los Angelesben. 50 dal hangzott el, a Foo Fighters saját számai mellett számos feldolgozást is eljátszottak vendégzenészek közreműködésével.

Hirdetés

A színpadon feltűnt Liam Gallagher, Wolfgang Van Halen, Mark Ronson, Brian Johnson, Lars Ulrich, Brian May, Paul McCartney, játszottak Queent, AC/DC-t, Taylor Hawkins számait, David Bowie-t, és most először hangzott el élőben a The Beatlestől az Oh! Darling. A teljes számlista itt nézhető meg.

A fellépés legmeghatóbb pillanata a finálé volt: az utolsó előtti számnál, a My Herónál Shane Hawkins, a néhai dobos fia ült a hangszerhez, aki elképesztő beleéléssel játszott, majd búcsúzóul Dave Grohl egyedül adta elő az Everlongot.

A koncert a Paramount+-on látható teljes egészében, ami Magyarországról egyelőre nem elérhető, darabjai viszont keringenek a YouTube-on. Ha megérkezik végre hozzánk is a SkyShowtime, mi is visszanézhetjük majd bármikor.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)