Hirdetés

Leszbikus csók miatt tiltották be több országban az új Disney mesét, vagyis a Lightyeart

|

Korábban Marvel-mozik is jártak már így.

Hirdetés

Még márciusban írtunk arról, hogy a Pixar dolgozói szerint a Disney cenzúrázza az LMBTQ+ elemeket a rajzfilmekben, felszólalásuknak pedig meglett a hatása - azt már mindenki maga döntheti el, hogy ezt pro- vagy kontra kell-e értékelni. Annyi mindenesetre bizonyos, hogy a Disney eredetileg kivágta volna a hamarosan a mozikba kerülő Lightyearből azt a jelenetet, ami végül mégis visszakerülhetett az animációs filmbe, ennek köszönhetően azonban több országban is tiltólistára került a rajzfilm.

Szaúd-Arábiában, az Egyesült Arab Emírségek területén, illetve Kuvaitban biztosan nem veszik fel a mozik műsorára az új Pixar animációs filmet, a felsorolt országok neveit látva pedig elég egyértelmű, mi is áll mindezek hátterében. 

Hirdetés

Egy meleg csók miatt tiltották be ugyanis a Lightyeart több országban: a rajzfilm egyik jelenetében a főhős parancsnoka, az Uzo Aduba által megszólaltatott Hawthorne csókolja meg női partnerét.

Korábban a Doctor Strange az őrület multiverzumában járt hasonlóan, azt a filmet azért tiltották be, mert az egyik szereplőnek, America Chaveznek két anyja van (a karakter egy olyan párhuzamos világból származik, ahol csak nők élnek). Korábban az Örökkévalók került tiltólistára (vagy kapott 18+-os besorolást), ugyancsak egy melegcsók miatt - abban a filmben két férfi csókolta meg egymást. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)