Hirdetés

Ma ünnepelné 100. születésnapját Stan Lee

|

A Marvel Univerzum kreatív motorja nélkül sokkal szegényebb lenne a képregények világa.

Hirdetés

Alighanem számtalan képregényrajongó emlékezetében fekete gyászkeret fogja körbe 2018. november 12-ét, a napot, amikor eltávozott Stan Lee, akinek a rivális DC is a legnagyobb tisztelettel adózott. Örökül hagyott azonban nekünk egy 83 éve létrehozott, azóta is folyamatosan bővített, egymást váltó generációk ízlése szerint formált univerzumot, amelyet olyan hősök és gonosztevők népesítenek be, akikért kicsik és nagyok tömegei rajonganak szerte a világban.

Erre az erős alapra húzhatta fel a Disney tulajdonába került Marvel Studios az addig példa nélküli filmes univerzumot, amely immáron 30 bemutatott mozifilmből, 8 élőszereplős sorozatból, 2 különkiadásból és 1 animációs szériából áll.

Hirdetés

Pókember, Hulk, Thor, a Fantasztikus Négyes és az X-Men társalkotójának - aki olyan kiváló művészekkel dolgozott együtt hosszú pályafutása során, mint Jack Kirby, Steve Ditko, John Romita Sr. vagy Bill Everett - életművét ebben a cikkben foglaltuk össze kevéssel halála után, de ha inkább videós formában néznétek meg (vagy hallgatnátok), annak sincs semmi akadálya.

Természetesen a Disney és a Marvel sem feledkezett meg a legnagyobb hőséről, ugyanis 2023-ban érkezik egy dokumentumfilm a Disney+ streaming platformra, amelyet valószínűleg minden rajongónak látnia kell majd. Már be is futott az első kedvcsináló:

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)